Έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα: Η λάβα «κατάπιε» 100 σπίτια – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι και τουρίστες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20, 2021

Έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα: Η λάβα «κατάπιε» 100 σπίτια – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι και τουρίστες


Απόκοσμες είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως από τη Λα Πάλμα, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, με τη λάβα να έχει καταπιεί δεκάδες σπίτια.
Η πρώτη έκρηξη ηφαιστείου στα Κανάρια Νησιά εδώ και 50 χρόνια ανάγκασε περίπου 5.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από την περιοχή, ανάμεσά τους και 500 τουρίστες, και κατέστρεψε περίπου 100 σπίτια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα, που βρίσκεται στο νησί Λα Πάλμα και το οποίο εξερράγη την Κυριακή, εκτόξευσε λάβα σε ύψος εκατοντάδων μέτρων, ενώ ποτάμια λιωμένων πετρωμάτων ρέουν προς τον Ατλαντικό Ωκεανό μέσω μιας αραιοκατοικημένης περιοχής του νησιού.

Το κύμα της λάβας έχει ήδη καταπιεί 20 σπίτια στο χωριό Ελ Πάσο όπως και κάποιους δρόμους, δήλωσε ο δήμαρχος Σέρχιο Ροντρίγκεθ στον ραδιοφωνικό σταθμό TVE σήμερα το πρωί. Πλέον κατευθύνεται προς το γειτονικό χωριό Λος Λιάνος δε Αριδάνε όπου κινδυνεύουν εκατοντάδες σπίτια, πρόσθεσε ο ίδιος. «Παρακολουθούμε τη ροή της λάβας», εξήγησε. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί περίπου 100 σπίτια, σύμφωνα με τον Μαριάνο Ερνάντεθ πρόεδρο του συμβουλίου της Λα Πάλμα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες