Κινέζοι επιστήμονες στην Ουχάν δημιουργούσαν κορονοϊούς πολύ μεταδοτικούς στον άνθρωπο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2021

Κινέζοι επιστήμονες στην Ουχάν δημιουργούσαν κορονοϊούς πολύ μεταδοτικούς στον άνθρωπο


Το προ ολίγων μηνών αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Times, ότι ο κορονοϊός μπορεί να ξεκίνησε από το εργαστήριο Ιολογίας της Ουχάν, προκάλεσε ντόμινο αποκαλύψεων.

Όπως αποκαλύπτεται σε έκθεση του 2018 που διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων των ΗΠΑ, κινέζοι επιστήμονες επιδίωξαν να δημιουργήσουν κορονοϊούς που ήταν ιδιαίτερα μεταδοτικοί στον άνθρωπο και στη συνέχεια προχώρησαν σε πειράματα σε νυχτερίδες.

Σύμφωνα με την έκθεση, όλα αυτά συνέβησαν 18 μηνές προτού αναφερθούν τα πρώτα κρούσματα της νόσου.

Εκείνο στο οποίο είχαν επικεντρωθεί οι επιστήμονες ήταν να ενισχύσουν τη μετάδοση του ιού και δια μέσω αέρος και να απελευθερώσουν αερολύματα στις νυχτερίδες. Ο σκοπός της έρευνας ήταν να εκτιμηθεί ο κίνδυνος κορονοϊών, να εξεταστεί ο τρόπος αντιμετώπισής τους και να εμβολιαστούν ακόμη οι νυχτερίδες κατά του ιού.

Ο Βρετανός επιστήμονας Πίτερ Νταζάκ, ο οποίος είναι επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ, EcoHealth Alliance, ηγήθηκε της συγκεκριμένης έρευνας. Η εν λόγω οργάνωση είχε προηγουμένως διοχετεύσει κεφάλαια στο εργαστήριο της Ουχάν πάνω στην έρευνα για τον κορονοϊό.

Ωστόσο, τα 14 εκατ. δολάρια απορρίφθηκαν από την Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων των ΗΠΑ υπό τον φόβο υψηλής μεταδοτικότητας του ιού.


 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες