Βρετανία: Κίνδυνος να κάνουν Χριστούγεννα με άδεια ράφια - Τρομερά προβλήματα στον εφοδιασμό - Ζητείται εργατικό δυναμικό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2021

Βρετανία: Κίνδυνος να κάνουν Χριστούγεννα με άδεια ράφια - Τρομερά προβλήματα στον εφοδιασμό - Ζητείται εργατικό δυναμικό


Η Εθνική Ένωση Αγροτών έχει επίσης αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας του επειγόντως να εισαγάγει ένα νέο σύστημα βίζας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «καταστροφικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού» σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.
Η Βρετανία επεξεργάζεται μια σειρά εναλλακτικών επιλογών για να αντιμετωπίσει την έλλειψη οδηγών φορτηγών, μεταξύ των οποίων να προσελκύσει και πάλι πίσω στην αγορά πρώην εργαζομένους, εν μέσω προειδοποιήσεων από τη βιομηχανία τροφίμων ότι οι εφοδιαστικές αλυσίδες μπορεί να καταρρεύσουν ενόψει των Χριστουγέννων.
Ο Πολ Σκάλι, υφυπουργός Επιχειρήσεων, δήλωσε ότι η προσφορά βίζας σε οδηγούς από το εξωτερικό δεν θα λύσει το πρόβλημα καθώς οι ελλείψεις αρχίζουν και γίνονται αισθητές σε όλη την Ευρώπη και η κυβέρνηση εξετάζει αντ’ αυτού λύσεις επικεντρωμένες στην εγχώρια αγορά.

Ο Tesco, ο μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, είπε σε κυβερνητικούς αξιωματούχους την περασμένη εβδομάδα ότι η έλλειψη οδηγών φορτηγών μπορεί να οδηγήσει σε φρενήρεις αγορές από πανικόβλητους καταναλωτές ενόψει των Χριστουγέννων εάν δεν ληφθούν μέτρα, σύμφωνα με αναφορές σε μέσα ενημέρωσης.

Τα σούπερ μάρκετ, οι αγρότες και άλλοι φορείς του κλάδου έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να επιτρέψει την επιστροφή εργαζομένων από το εξωτερικό στους βρετανικούς δρόμους. Ο κλάδος μεταφορέων είπε ότι χρειάζεται ακόμα 90.000 οδηγούς για να καλύψουν τη ζήτηση καθώς οι Ευρωπαίοι οδηγοί είναι δυσκολότερο πλέον να εργαστούν στη Βρετανία λόγω του Brexit ενώ η πανδημία έχει αποτρέψει νέους εργαζόμενους να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση.

«Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα που έχουν άδειες για μεγάλα φορτηγά, πλήρεις ή μερικές, που δεν εργάζονται αυτή τη στιγμή», δήλωσε. «Πώς μπορούμε να τους ενθαρρύνουμε να επιστρέψουν, πώς μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ελέγχων για να μπουν περισσότεροι άνθρωποι στο σύστημα, κάτι που έχει καθυστερήσει λόγω της πανδημίας;»

Η Εθνική Ένωση Αγροτών έχει επίσης αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας του επειγόντως να εισαγάγει ένα νέο σύστημα βίζας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «καταστροφικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού» σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

«Οι εικόνες από άδεια ράφια σούπερ μάρκετ τείνουν να γίνουν ο κανόνας καθώς εντείνονται οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού», ανέφερε η ένωση στην επιστολή της. «Καθώς προχωράμε προς τα Χριστούγεννα, υπάρχει μια βάσιμη απειλή του πληθωρισμού στα τρόφιμα που επηρεάζει άμεσα τις φτωχότερες οικογένειες».

Ο Σκάλι δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος οι καταναλωτές να σπεύσουν να προμηθευτούν προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες