Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Δύο οι δικογραφίες για υποκίνηση σε ανυπακοή για τα μέτρα κορωνοϊού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Δύο οι δικογραφίες για υποκίνηση σε ανυπακοή για τα μέτρα κορωνοϊού


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέστειλε απόψε στον εισαγγελέα 10 σελίδες από το Facebook και το διαδίκτυο, με βάση την έρευνα που ζήτησε να γίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, για άτομα που προτρέπουν άλλα άτομα να μην ακολουθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υποστηρίζουν ότι μπορούν να παρέχουν και νομική προστασία με το σχετικό αντίτιμο.
Δύο είναι οι δικογραφίες που έχει υποβάλλει η Δίωξη Ηλεκτρικού Εγκλήματος ενώ την προκαταρκτική έρευνα θα κάνει η ίδια υπηρεσία.
Tα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή, το πρωί του Σαββάτου, στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών τέτοιων ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι υπέυθυνοι ιστοσελίδων και αναρτήσεων ελέγχονται πλέον για απάτη και απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων.
Προ ημερών υπήρξε γενικευμένη παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία εκδηλώθηκε μετά τα περιστατικά έκνομων ενεργειών από αντιεμβολιαστές, που στρέφονται κατά γιατρών, υγειονομικών και κυρίως εκπαιδευτικών, μηνύοντας τους και σέρνοντας τους στα δικαστήρια.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, με εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, ζητούσε να μην κινείται η αυτόφωρη διαδικασία και να μην προσάγονται ενώπιον των δικαστικών αρχών, εκπαιδευτικοί, γιατροί ή υγειονομικοί, όταν μηνύονται από αντιεμβολιαστές.

Επιπλέον, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητούσε να διερευνάται εάν διαπράττονται εκ μέρους των αντιεμβολιαστών, κατά περίπτωση, ποινικά αδικήματα όπως, απείθεια, διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση και προσφορά σε τέλεση πλημμελήματος, παράνομη βία και απάτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες