Σε χάκερς πωλούνται προσωπικά δεδομένα 1,5 δισ. χρηστών του Facebook - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Οκτωβρίου 05, 2021

Σε χάκερς πωλούνται προσωπικά δεδομένα 1,5 δισ. χρηστών του Facebook


Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της ιστοσελίδας privacyaffairs.com που κάνει λόγο για πώληση αρχείων με προσωπικά δεδομένα περίπου 1,5 δισ. χρηστες του Facebook σε ένα δημοφιλές «πειρατικό» φόρουμ στο διαδίκτυο (Hacker Forum).
Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, αυτό σημαίνει ότι ένας τεράστιος αριθμός χρηστών μπορεί να γίνει στόχος, όχι μόνο διαφημιστών αλλά και εγκληματιών του κυβερνοχώρου.
Μάλιστα ένας υποψήφιος αγοραστής φέρεται να ενδιαφέρεται για την αγορά των δεδομένων ενός εκατομμυρίου χρηστών, με το ποσό να φτάνει τα 7,5 εκατ. δολάρια.
Σε ανάρτησή του ο πωλητής ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί μια μεγάλη εταιρεία στην οποία εργάζεται για να πάρει δεδομένα από το Facebook. Ακόμη σημειώνει πως η εταιρεία έχει πάνω από 18.000 πελάτες και λειτουργεί τουλάχιστον εδώ και τέσσερα χρόνια. Παράλληλα φαίνεται να επισημαίνει ότι «είμαστε νόμιμη εταιρεία».
Σε κάθε περίπτωση, εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Facebook μέχρι σήμερα, η οποία δεν φαίνεται να σχετίζεται με αυτή που είχε γίνει νωρίτερα φέτος (τον Απρίλιο) και αφορούσε αρχεία περισσότερων από 500 εκατ. χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Η πληροφορία αυτή έρχεται τη στιγμή που η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βιώνει ένα πρωτοφανές και πολύωρο blackout. Παράλληλα διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων που έφερε στο φως πρώην υπάλληλός της, η οποία διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα (που έχει αναρτήσει και φωτογραφίες από τις «προσφορές» στο φόρουμ), τα αρχεία φαίνεται να είναι αυθεντικά και εμπεριέχουν προσωπικά δεδομένα του χρήστη, όπως όνομα, email, αριθμό τηλεφώνου, τοποθεσία, φύλο και ταυτότητα χρήση (User ID). Επίσης, τα αρχεία φαίνεται να έχουν ληφθεί χωρίς να παραβιαστούν οι λογαριασμοί των χρηστών.

Τα αρχεία προς το παρόν πωλούνται στην πλατφόρμα του φόρουμ, με τους πιθανούς αγοραστές να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν όλα τα δεδομένα ταυτόχρονα ή σε μικρότερες ποσότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες