Μετακίνηση εκτός νομού -συναυλίες: Σενάρια για απαγορεύσεις σε «κόκκινες» περιοχές - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Οκτωβρίου 05, 2021

Μετακίνηση εκτός νομού -συναυλίες: Σενάρια για απαγορεύσεις σε «κόκκινες» περιοχές


Το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από τις κόκκινες περιοχές προς τις λιγότερο επιβαρυμένες και της απαγόρευσης των συναυλιών εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες
Ειδικότερα, στις τάξεις της επιτροπής επικρατεί έντονος προβληματισμός για το ζήτημα των μετακινήσεων από τις κόκκινες περιοχές προς τις περιοχές χαμηλότερου επιπέδου κινδύνου, όπως για παράδειγμα από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες, και θα εξεταστεί το κατά πόσο θα μπορέσουν να υπάρξουν παρεμβάσεις ή διευρυμένα μέτρα.
Η κυβέρνηση ωστόσο έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής μέτρου ή μέτρων που παραπέμπουν σε… λογικές καθολικού lockdown και η εισήγηση αυτή, θα πρέπει να εξεταστεί από όλες τις πλευρές της.
Υπάρχουν όμως καταστάσεις που «προωθούν» ένα τέτοιο μέτρο.
Για παράδειγμα: Μετά την απαγόρευση μουσικής και κυκλοφορίας από την 1 π.μ. έως και τις 6 π.μ στην Θεσσαλονίκη, πολλοί είναι αυτοί πηγαίνουν στις Σέρρες προκειμένου να συνεχίσουν τη διασκέδαση τους! Η απαγόρευση των συναυλιών δρομολογείται έπειτα από την παραβίαση των προβλεπόμενων μέτρων στη συναυλία του Γιάννη Πάριου.

Με βάση λοιπόν αυτές τις καταστάσεις αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται γενικότερα, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να εισηγηθεί πρόσθετα μέτρα για να αποτρέψει τη διασπορά. Το ζητούμενο είναι πού και πώς αυτά θα εφαρμοστούν…

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες