Κλιματική αλλαγή: Πώς «σβήνει» το υπερθέαμα του φθινοπώρου από το φύλλωμα των δέντρων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Οκτωβρίου 02, 2021

Κλιματική αλλαγή: Πώς «σβήνει» το υπερθέαμα του φθινοπώρου από το φύλλωμα των δέντρων


Κύματα καύσωνα ρίχνουν τα φύλλα των δέντρων πριν καν φτάσει το φθινόπωρο, και ακραία καιρικά φαινόμενα όπως τυφώνες αφαιρούν το φύλλωμά τους εντελώς.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί σοβαρή απειλή για τη φύση, ενώ οι εποχές έχουν διαταραχθεί από τις καιρικές συνθήκες και αυτό είναι κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται όλο περισσότερο, όπως δηλώνουν κηπευτές, περιβαλλοντολόγοι και οικολόγοι.

Σε όλη τη χώρα στο Ντένβερ, οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αφήσει «νεκρές, ξηρές άκρες των φύλλων» νωρίς τη σεζόν, δήλωσε ο Michael Sundberg, πιστοποιημένος κηπευτής στην περιοχή.

Η επίτευξη αυτών των κορυφαίων χρωμάτων στα φυλλώματα των δέντρων το Φθινόπωρο είναι μια λεπτή ισορροπία που διακυβεύεται από τις αλλαγές στο περιβάλλον, δήλωσε ο Paul Schaberg, φυσιολόγος ερευνητικών φυτών στην αμερικανική δασική υπηρεσία με έδρα το Μπέρλινγκτον του Βερμόντ.


Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να κάνουν τα φύλλα να παραμείνουν πράσινα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να καθυστερήσουν την εμφάνιση των χρωμάτων του φθινοπώρου, είπε. Το χειρότερο, τα ξηρά καλοκαίρια μπορούν να αγχώνουν τα δέντρα και να κάνουν τα φύλλα τους να χάσουν το χρώμα του φθινοπώρου εντελώς, είπε ο Schaberg.


«Εάν η κλιματική αλλαγή φέρει σημαντική ξηρασία, αυτό σημαίνει ότι πολλά δέντρα θα ρίξουν τα φύλλα τους», συμπλήρωσε.

Ο καύσωνας του φετινού καλοκαιριού στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού έφερε θερμοκρασίες πάνω από 110 βαθμούς Φαρενάιτ (43 Κελσίου) στο Όρεγκον και αυτό οδήγησε σε μια κατάσταση που ονομάζεται «κάψιμο φυλλώματος», δήλωσε ο Chris Still, καθηγητής στο Forest Ecosystems & Τμήμα κοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

«Αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο παράδειγμα αλλαγής χρώματος μόνο λόγω θερμικού κύματος», είπε ο Still.

Επιπλέον, η εξάπλωση ασθενειών και διεισδυτικών παρασίτων είναι όλοι παράγοντες που συνδέονται με την αύξηση της θερμοκρασίας, δήλωσε ο Andrew Richardson, καθηγητής επιστήμης οικοσυστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνα.

Αξιωματούχοι στη Νέα Αγγλία επισημαίνουν ότι ο φθινοπωρινός τουρισμός φέρνει δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτές τις πολιτείες κάθε χρόνο και τα έσοδα αυτά είναι πιθανό να χαθούν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Όπως λένε οι ειδικοί, είναι πλέον καιρός, να επικεντρωθούμε στη διατήρηση των δασών και στη μείωση της καύσης ορυκτών καυσίμων.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες