Καπραβέλος: «Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι του νοσοκομείου μας» – Πάμε για έναν Νοέμβρη με 2.500 νεκρούς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2021

Καπραβέλος: «Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι του νοσοκομείου μας» – Πάμε για έναν Νοέμβρη με 2.500 νεκρούς


Για την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μίλησε για ακόμα μία φορά ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος περιγράφοντας την δραματική κατάσταση που επικρατεί.

Στην εφημερία που τελείωσε, συνολικά προσήλθαν στο νοσοκομείο 110 άτομα, εκ των οποίων οι 45 έγιναν εισαγωγές ασθενών. Γίνονται «διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, είναι πάρα πολλοί οι θάνατοι, γέμισαν οι νεκροθάλαμοι του νοσοκομείου», είπε ο κύριος Καπραβέλος.

«Αυτή τη στιγμή πάμε για έναν Νοέμβρη με 2.500 νεκρούς, “μαύρο” Νοέμβρη για μία ακόμη φορά», υπογράμμισε σε άλλο σημείο, «δεν κοπάζει η πανδημία ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη ούτε σε όλο τον κόσμο».

«Έλεος, ακόμη η Πολιτεία να επιβάλει τη μάσκα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε όλους τους χώρους», είπε χαρακτηριστικά, «τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι λίγα … σχεδόν το 95% των ανθρώπων που έρχονται στα νοσοκομεία είναι σε βαριά κατάσταση. Και είναι νέοι, 37 χρονών, 40 χρονών, που διασωληνώσαμε. Από το σπίτι ήρθε σε δραματική κατάσταση και διασωληνώθηκε. Είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Έμεινε στο σπίτι, ήταν και αυτός από τις περιπτώσεις που έλεγε “δεν θα με πειράξει”, “είναι φούσκα αυτά που λέτε” … είναι αυτή η παραπληροφόρηση που εντυπωσιάζει μετά από 1,5 χρόνο».
«Πρέπει να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους για την προστασία των ιδίων. Υπάρχει πανδημία των ανεμβολίαστων, πάει να γίνει τραγωδία των ανεμβολίαστων. Πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα τύπου Αυστρίας. Είμαστε περίπου στο ίδιο μήκος κύματος, ίδια ποσοστά εμβολιασμών έχουμε. Το να κάνεις rapid test για να πας οπουδήποτε δεν σε προφυλάσσει», συνέχισε ο κ. Καπραβέλος, τασσόμενος υπέρ ενός lockdown για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. «Δεν θέλω να περιοριστούν δημοκρατικά δικαιώματα, είμαι ο τελευταίος υγειονομικός που θα το πει. Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε θανάτους σε ανθρώπους που έχουν την αφέλεια ότι δεν κινδυνεύουν. Δεν μπορούμε άλλο να διαχειριστούμε την κρίση … Και στα σχολεία υπάρχει μεγάλη διασπορά, δεν φροντίσαμε να είναι πιο αραιοί οι μαθητές, με απολύμανση του χώρου, ούτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Καυτηρίασε επίσης την σταθερή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ήδη υποστελεχωμένο σύστημα Υγείας, απορρίπτοντας την λύση των επιστρατεύσεων ιδιωτών. «Πάρα πολλούς χρειαζόμαστε, δεν αντέχουμε άλλο. Είναι περίπου 40 αυτοί που έχουν εκδηλώσει πρόθεση να βοηθήσουν. Καλοδεχούμενη κάθε βοήθεια στο σύστημα Υγείας, αλλά έχει κενά που πρέπει να συμπληρωθούν. Επί ενάμιση χρόνο, είναι αδιανόητο να μην συμπληρώνονται οι οργανισμοί των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό. Αυτοί που θα έρθουν προσωρινά, έχουν το χαρακτήρα της προσωρινότητας. Εμείς δεν μπορούμε να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας. Αυτοί οι συνάδελφοι δεν μπορούν να μπουν στην πρώτη γραμμή, μπορεί να είναι βοηθητικοί, αλλά δεν βοηθούν τους ανθρώπους».

«Για να “βγάλουμε” τις εφημερίες εμείς θέλουμε 25-30 γιατρούς επιπλέον, παθολόγους, πνευμονολόγους, εντατικολόγους. Κάνουν παραπάνω εφημερίες οι ίδιοι γιατροί, δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Επίσης, το νοσηλευτικό προσωπικό έχει εξαντληθεί. Είναι οι ήρωες του αγώνα, το νοσηλευτικό προσωπικό. Και δεν ενισχύεται ούτε θεσμικά. Τι να πω άλλο;», κατέληξε ο κύριος Καπραβέλος.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες