Τρομακτική εκτίμηση ειδικών: "Ξεχάστε τα Χριστούγεννα τα επόμενα 5 χρόνια" - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Νοεμβρίου 13, 2021

Τρομακτική εκτίμηση ειδικών: "Ξεχάστε τα Χριστούγεννα τα επόμενα 5 χρόνια"


Τα δεύτερα Χριστούγεννα υπό τη σκιά της πανδημίας κορονοϊού ετοιμάζεται να κάνει ο πλανήτης, με βασική ευχή και φέτος να είναι η οριστική απαλλαγή από τον ιό και ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Κάτι που όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν φαίνεται να είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια.


Ο Τιμ Σπέκτορ, καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας στο King's College του Λονδίνου, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση για τον κορονοϊό της Βασιλικής Εταιρίας Ιατρικής (Royal Society of Medicine), ανέφερε ότι ο ιός θα συνεχίσει πιθανότατα να κυκλοφορεί στους ανθρώπινους πληθυσμούς παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

"Πιστεύω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι μόνο αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά ίσως τα Χριστούγεννα για τα επόμενα πέντε χρόνια για τα οποία πρέπει να σκεφτόμαστε ρεαλιστικά", σημείωσε ο Σπέκτορ.


"Τώρα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το COVID-19 από ό,τι είχαμε πριν από ένα χρόνο όταν σκεφτήκαμε ότι απλώς έπρεπε να ξεπεράσουμε εκείνο τον χειμώνα, και θα είναι μια χαρά. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν συμβαίνει".

"Συνειδητοποιούμε ότι τα εμβόλια από μόνα τους... δεν είναι η τελική λύση σε αυτό. Χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό μέτρων", τόνισε. "Πρέπει να επεκτείνουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού σε τρεις δόσεις. Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι θα υπάρξουν μολύνσεις πλήρως εμβολιασμένων, γνωρίζουμε τώρα ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν ακόμα να μεταδώσουν τον ιό και αυτό θα περάσει από τους πληθυσμούς μας σε ορισμένους βαθμό".

"Το πόσο υψηλά θέλουμε να είναι αυτά τα ποσοστά καθορίζεται εν μέρει από τον εφησυχασμό μας και τη χαλάρωση ορισμένων από τους κανόνες που είχαμε. Πέρσι νομίζω ότι ήταν αυστηροί και φέτος είναι ανεπαρκείς", πρόσθεσε.

Δείτε τις δηλώσεις του καθηγητή Τ. Σπέκτορ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες