Τανζανία: Επτά νεκροί μετά από κατανάλωση κρέατος χελώνας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021

Τανζανία: Επτά νεκροί μετά από κατανάλωση κρέατος χελώνας

SERGIO AMITI VIA GETTY IMAGES

Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί τριών ετών, πέθαναν στο νησί Πέμπα της Τανζανίας αφού έφαγαν δηλητηριώδες κρέας χελώνας.
Αλλοι τρεις νοσηλεύονται ακόμα στο νοσοκομείο.
Το συγκεκριμένο κρέας είναι ένα συνηθισμένο έδεσμα για τους κατοίκους των νησιών και των παράκτιων περιοχών της Τανζανίας, αλλά οι αρχές έχουν πλέον απαγορεύσει την κατανάλωση του στην ευρύτερη περιοχή.
Σε σπάνιες περιπτώσεις το κρέας της χελώνας μπορεί να είναι τοξικό λόγω ενός τύπου τροφικής δηλητηρίασης που είναι γνωστός ως «χελονιτοξισμός» (chelonitoxism).


MORTEN FALCH SORTLAND VIA GETTY IMAGES


Η ακριβής αιτία που συμβαίνει αυτό δεν είναι γνωστή, αλλά πιστεύεται ότι συνδέεται με δηλητηριώδη φύκια που τρώνε οι χελώνες, σύμφωνα με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Turtle Foundation.

Τουλάχιστον πέντε οικογένειες στην Πέμπα, η οποία αποτελεί μέρος των ημιαυτόνομων νησιών της Ζανζιβάρης, έφαγαν το κρέας της χελώνας την περασμένη Πέμπτη.

Τα αποτελέσματα έγιναν αισθητά για πρώτη φορά την επόμενη μέρα και το μικρό παιδί ήταν το πρώτο που πέθανε. Αλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους εκείνο το βράδυ και στη συνέχεια άλλοι τέσσερις κατέληξαν την Κυριακή.

Τουλάχιστον 38 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο, αλλά τα περισσότερα πήραν εξιτήριο και οι τρεις που παραμένουν νοσηλευόμενοι είναι σε σταθερή κατάσταση.

Σε ένα μήνυμα στο Twitter, ο πρόεδρος της Ζανζιβάρης, Χουσεΐν Μουινίι έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.


Η δηλητηρίαση μπορεί να έχει τον χειρότερο αντίκτυπο στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, αν και οι υγιέστεροι ενήλικες μπορούν επίσης να υποκύψουν, σύμφωνα με το Turtle Foundation.

Τον Μάρτιο στη Μαδαγασκάρη, 19 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, πέθαναν αφού έφαγαν κρέας χελώνας, ανέφερε τότε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Παρόμοια περιστατικά έχουν επίσης αναφερθεί στην Ινδονησία, τη Μικρονησία και τα νησιά της Ινδίας στον Ινδικό Ωκεανό.

huffingtonpost.gr(με πληροφορίες από BBC)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες