Από τον Δεκέμβριο ηλεκτρονικά και οι δηλώσεις γονικών παροχών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021

Από τον Δεκέμβριο ηλεκτρονικά και οι δηλώσεις γονικών παροχών


Εντός του Δεκεμβρίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα θέσει σε παραγωγική λειτουργεία την πλατφόρμα στο myProperty, προκειμένου να υποβάλλονται από τους φορολογούμενους ηλεκτρονικά και οι δηλώσεις γονικών παροχών και δωρεών.

Σήμερα η αναμονή στις εφορίες για τις γονικές παροχές είναι πολύ μεγάλη. Οι δηλώσεις φόρου γονικής παροχής συσσωρεύονται κατά εκατοντάδες στα γραφεία των υπαλλήλων που δεν προλαβαίνουν να τις ελέγξουν, να τις θεωρήσουν και να τις στείλουν πίσω στους συμβολαιογράφους. Αποτέλεσμα, ο μέσος όρος αναμονής, φτάνει στην καλύτερη περίπτωση, τον ένα μήνα.

Παράλληλα, έως το τέλος του έτους αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου, που θα επιτρέψει στους φορολογούμενους να ολοκληρώνουν τις μεταβιβάσεις ταχύτερα και χωρίς να χρειάζεται να αναζητούν την πληθώρα δικαιολογητικών που απαιτούνται σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δικαιολογητικά και πιστοποιητικά θα βρίσκονται στον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ακινήτου και έτσι οι πολίτες θα απαλλάσσονται οι φορολογούμενοι από τα δεκάδες δικαιολογητικά που καλούνται να συγκεντρώσουν προκειμένου να τα υποβάλουν μαζί με τις δηλώσεις στις οποίες προχωρούν.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης, θα γίνεται έλεγχος και θα εκδίδεται αυτόματα η ταυτότητα οφειλής με το ποσό του φόρου γονικής παροχής ή δωρεάς που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στην περίπτωση μεταβίβασης περιουσίας η αξία της οποίας υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες