Σχολική βία ανησυχία: Πυροβολισμοί και σχολική βία οδηγούν τους εφήβους σε εσωτερίκευση των προβλημάτων τους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Νοεμβρίου 20, 2021

Σχολική βία ανησυχία: Πυροβολισμοί και σχολική βία οδηγούν τους εφήβους σε εσωτερίκευση των προβλημάτων τους


Η ανησυχία και το άγχος που σχετίζονται με τη σχολική βία ή τους πυροβολισμούς μπορεί να είναι παράγοντες κινδύνου για την εσωτερίκευση προβλημάτων μεταξύ των εφήβων των ΗΠΑ. Αυτό αποκαλύφθηκε σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά την 1η Νοεμβρίου στο JAMA Network Open. Η Kira E. Riehm, από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη, και οι συνεργάτες της εξέτασαν την πιθανή συσχέτιση ανησυχίας και άγχους αναφορικά με τη σχολική βία ή τους πυροβολισμούς με προβλήματα εσωτερίκευσης. Η ανάλυση περιελάμβανε τρεις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με διαφορά έξι μηνών μεταξύ 2.263 μαθητών από 10 λύκεια στο Λος Άντζελες.



Λεπτομέρειες για την μελέτη

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σημαντικά ποσοστά μαθητών ανέφεραν ότι ανησυχούν πολύ ή εξαιρετικά (38,2%), ανησυχούν (31,8%) ή αγχώνονται (15,2 τοις εκατό) για πυροβολισμούς ή βία στο σχολείο τους ή σε άλλα σχολεία. Οι ανησυχίες σχετικά με τη σχολική βία ή τους πυροβολισμούς συσχετίστηκαν με κλινικά σημαντικά συμπτώματα γενικευμένου άγχους (αναλογία πιθανοτήτων [OR], 1,31· 95 τοις εκατό διάστημα εμπιστοσύνης [CI], 1,15 έως 1,50) και συμπτώματα πανικού (OR, 1,18, 95% CI, 1,05 έως 1,32). Δεν παρατηρήθηκε συσχέτιση μεταξύ ανησυχίας και καταθλιπτικών συμπτωμάτων (OR, 1,13, 95% CI, 0,99 έως 1,30) κατά την εξάμηνη παρακολούθηση. Ωστόσο, υπήρχε σημαντική συσχέτιση μεταξύ της ανησυχίας για τη σχολική βία ή τους πυροβολισμούς και τα συμπτώματα κατάθλιψης για τους μαύρους νέους (OR, 3,15; 95% CI, 1,38 έως 7,19) και τους μη Ισπανόφωνους/Λατίνους λευκούς νέους (OR, 1,62, 95% CI, 1,25 έως 2,09). Αυτές οι συσχετίσεις δεν αλλοιώθηκαν από το φύλο. Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη για έρευνα σχετικά με παρεμβάσεις που μπορούν να ενισχύσουν τις αντιλήψεις για την ασφάλεια στα σχολεία, να αποτρέψουν τις βίαιες συμπεριφορές και να βελτιώσουν την ψυχική υγεία των νέων.



Οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι ένα τραυματικό συμβάν πρώτης γραμμής που μπορεί δυνητικά να προκαλέσει διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) σε άτομα που είναι άμεσα εκτεθειμένα, καθώς η ζωή και τα μέλη βρίσκονται υπό άμεση και βίαιη απειλή. Τα παιδιά, ειδικότερα, είναι ακόμη πιο ευάλωτα. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το παιδικό τραύμα έχει πιο ισόβια και διάχυτα αποτελέσματα στις αναπτυσσόμενες ψυχές των νέων, τόσο από την άποψη της ψυχολογικής τους κοσμοθεωρίας όσο και από τα φυσιολογικά τους συστήματα που χειρίζονται το στρες και το άγχος. Σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, η απειλή μαζικών πυροβολισμών σε όλα τα σχολεία είναι επίσης επιβλαβής για την ψυχική υγεία. Η ασφάλεια είναι πάντα πρωταρχικής σημασίας για την υγιή ψυχολογική ανάπτυξη ενός παιδιού. Aυτό το συνεχές άγχος και η αίσθηση κινδύνου διαταράssει αυτό το αίσθημα ασφάλειας και θέtει όλα τα παιδιά σε κίνδυνο να αναπτύξουν άγχος και διαταραχές της διάθεσης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες