Θεσσαλονίκη: 17χρονοι κρατούσαν όμηρο 33χρονο και ζητούσαν λύτρα από συγγενείς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 05, 2021

Θεσσαλονίκη: 17χρονοι κρατούσαν όμηρο 33χρονο και ζητούσαν λύτρα από συγγενείς


Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, για την υπόθεση απαγωγής και ομηρίας 33χρονου στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι και ένας 31χρονος, με την κατηγορία ότι απήγαγαν τον 33χρονο, τον μετέφεραν στην Περαία Θεσσαλονίκης και ζητούσαν λύτρα από συγγενικά του πρόσωπα για να τον απελευθερώσουν.

Η υπόθεση έφθασε στην αστυνομία μετά από καταγγελία που έκανε η Αγγλίδα σύζυγος του παθόντα, σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα είχαν απαγάγει τον 33χρονο σύζυγό της και ζητούσαν για την απελευθέρωση του το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συγγενείς του 33χρονου κατέθεσαν περίπου 1.300 ευρώ για την απελευθέρωσή του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα και ενώ βρισκόταν στην εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης απήχθη από τον 31χρονο και από έναν ακόμα, άγνωστο μέχρι στιγμής, συνεργό του. Οι δράστες φέρονται ότι μετέφεραν τον αλλοδαπό στην περιοχή της Περαίας, όπου οι δύο 17χρονοι ασκούσαν βία σε βάρος του και απαιτούσαν εκβιαστικά από τη σύζυγό και από συγγενικά του πρόσωπα τα λύτρα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, εντόπισαν, στην περιοχή της Περαίας, και απελευθέρωσαν τον 33χρονο Μαροκινό όμηρο, ενώ συνέλαβαν επιτόπου οι τρεις δράστες.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης και παράνομης οπλοχρησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες