Ζάμπια: Η «μάχη» μίας 18χρονης Αγγλίδας με έναν κροκόδειλο – Τι σκεφτόταν την ώρα της επίθεσης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021

Ζάμπια: Η «μάχη» μίας 18χρονης Αγγλίδας με έναν κροκόδειλο – Τι σκεφτόταν την ώρα της επίθεσης

 


«Πολύ τυχερή» δηλώνει η 18χρονη Αμελί Όσμπορν Σμιθ από τη Βρετανία που αναμετρήθηκε με έναν κροκόδειλο την ώρα που έκανε ράφτινγκ σε ποταμό της Ζάμπια. Η έφηβη που έχει ακόμη εφιάλτες, σώθηκε και επέστρεψε στην πατρίδα της, όπου νοσηλεύεται σε κλινική στο Λονδίνο.

H Αμελί Όσμπορν Σμιθ τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας κροκόδειλος την άρπαξε από το πόδι και προσπάθησε να τη σύρει κάτω από το νερό την περασμένη Τρίτη (30/11). Σήμερα δηλώνει «πολύ τυχερή» και εξηγεί πως αντέδρασε ο εγκέφαλός της την στιγμή της επίθεσης.



Η 18χρονη από το Χάμσαϊρ, έκανε ράφτινγκ στον ποταμό Ζαμβέζη της Ζάμπια όταν της επιτέθηκε το ερπετό. «Δεν σκέφτεσαι πραγματικά όταν βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση. Πολλοί λένε ότι ”βλέπεις” τη ζωή σου να ξετυλίγεται μπροστά σου αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Απλά σκέφτεσαι : «Πώς μπορώ να ξεφύγω από αυτή την κατάσταση. Ο εγκέφαλός απλά μπαίνει σε μια φάση υπερδιέγερσης. Ήμουν πολύ, πολύ τυχερή» είπε.

Πρόσθεσε δε ότι το περιστατικό δεν θα την αποτρέψει από το να επισκεφθεί ξανά την Ζάμπια στο μέλλον. «Συνειδητοποιώ πλέον πως η ζωή μπορεί να τελειώσει τόσο γρήγορα… Ακούγεται κλισέ, αλλά αν πρόκειται να ζεις μετανιώνοντας για όλα, δεν θα έχεις ποτέ μια ολοκληρωμένη ζωή…Νομίζω απλά πως πρέπει να κάνουμε όλα όσα μπορούμε και μην αφήνουμε ένα περιστατικό να μας κρατήσει πίσω».


Η κατάσταση της υγεία της, σύμφωνα με το BBC, είναι σταθερή αν και οι γονείς της είπαν πως υποφέρει από «εφιάλτες» και συχνά αισθάνεται ότι βιώνει το οδυνηρό περιστατικό ξανά και ξανά. Το ένα της πόδι φέρει σοβαρούς μώλωπες και τραύματα, υπέστη εξάρθρωση ισχίου και φέρει τραυματισμούς και στο άλλο πόδι.

Ο πατέρας της, Μπρεντ Όσμπορν-Σμιθ, εξήγησε πως η κόρη του μαζί με τους φίλους της κατέφεραν τελικά να απωθήσουν τον κροκόδειλο που προσπάθησε να την τραβήξει κάτω από το νερό για να την πνίξει και να μπορέσει με ευκολία να την κατασπαράξει.

Η εταιρεία που διοργάνωσε το ταξίδι ράφτινγκ, σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Αυτό που συνέβη στην κα Όσμμπορν Σμιθ είναι ένα ατυχές – το πρώτο τέτοιους είδους ατύχημα του που συνέβη. «Η ευημερία και η ταχεία ανάρρωση της είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας».

Πηγή: ΒΒC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες