Στις 19 Ιανουαρίου προσγειώνονται τα πρώτα έξι Rafale στην Τανάγρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2021

Στις 19 Ιανουαρίου προσγειώνονται τα πρώτα έξι Rafale στην Τανάγρα


Ιστορική μέρα για την Πολεμική Αεροπορία θα αποτελέσει η 19η Ιανουαρίου 2022, με τα πρώτα έξι ελληνικά Rafale να φτάνουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός στο ελληνικό «Πεντάγωνο» προβλέπει την άφιξη των «Δελταπτέρυγων» μαχητικών με το εθνόσημο στα φτερά στις 19 Ιανουαρίου 2022.


Φυσικά, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και υψηλόβαθμοι Γάλλοι αξιωματούχοι αναμένεται να βρεθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα Βοιωτίας, προκειμένου να υποδεχτούν τα δύο διθέσια και τα 4 μονοθέσια αεροσκάφη.

Στο cockpit των Rafale θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, οι οποίοι εδώ και 9 μήνες έχουν εκπαιδευτεί πάνω στο πανίσχυρο γαλλικό μαχητικό. Συγκεκριμένα, τα χειριστήρια των αεροσκαφών θα κρατούν 8 Έλληνες πιλότοι, τέσσερις στα μονοθέσια και 4 στα δύο διθέσια.

Πρόκειται για τις δύο πρώτες ομάδες Ελλήνων πιλότων που βρέθηκαν στη Γαλλία για εκπαίδευση. Η αρχική εκπαίδευση έγινε στη βάση του Mont de Marsan, ενώ στη συνέχεια οι πιλότοι μας εκπαιδεύτηκαν στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Dassault, στο Mérignac, αλλά και στο Bordeaux.


Επισημαίνουμε πως οι Έλληνες πιλότοι που έλαβαν τώρα την απαραίτητη εκπαίδευση στη Γαλλία και θα φέρουν τα Rafale στην Ελλάδα, θα εξελιχθούν σε εκπαιδευτές για τους συναδέλφους τους στην Ελλάδα. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί να είναι αυτοί που θα διοικήσουν κιόλας την πρώτη Μοίρα των Rafale στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Οι προετοιμασίες στην 114 Πτέρυγα Μάχης είναι πυρετώδεις, με τα στελέχη να διαμορφώνουν τους χώρους που θα γίνουν η «φωλιά» των νέων ελληνικών μαχητικών. Υπενθυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή έχουν βάλει το εθνόσημο στα φτερά πέντε μαχητικά Rafale, με το έκτο να φορά τη γαλανόλευκη πιθανότατα την παραμονή των Χριστουγέννων. Από τη στιγμή που και το έκτο μαχητικό ντυθεί στα… γαλανόλευκα, τότε θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την έλευσή τους στην Ελλάδα, με το παράλληλο «πακετάρισμα» οπλικών συστημάτων, διαφόρων αναλώσιμων υλικών και ορισμένων ανταλλακτικών.

Αναμφισβήτητα, η 19η Ιανουαρίου θα αποτελέσει μια σπουδαία, μια ιστορική μέρα για την Πολεμική μας Αεροπορία, μία ημέρα που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας για τα ελληνικά φτερά και τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, θα αποτελέσει σαφέστατα μια ημέρα δικαίωσης για τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος πραγματοποίησε έναν πρωτοφανή αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας που δίνει πλέον ξεκάθαρη αεροπορική υπεροχή στην Πολεμική μας Αεροπορία. Η ταχύτητα που συζητήθηκε, συμφωνήθηκε, ετοιμάστηκε και ολοκληρώθηκε η σύμβαση για τα Rafale, είναι πραγματικά μοναδική, με τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη να πιστώνονται αυτή τη σπουδαία συμφωνία και δικαίως να αισθάνονται υπερήφανοι για την άμεση υλοποίησή της.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες