Επίδομα 534: Επιστρέφουν οι αναστολές σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30, 2021

Επίδομα 534: Επιστρέφουν οι αναστολές σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης


Προ των πυλών η επαναφορά της αναστολής εργασίας- Πώς θα ενισχύσει η κυβέρνηση τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα νέα μέτρα.

Το μέτρο των αναστολών αναμένεται να ενεργοποιήσει το επόμενο διάστημα το οικονομικό επιτελείο, το οποίο θα είναι στοχευμένο και θα αφορά τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε κλάδους που πλήττονται από το παρόν κύμα της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αναστολή θα μπορούν να θέσουν τους εργαζομένους τα κέντρα διασκέδασης, οι μουσικές σκηνές κ.ά.. Όσοι τεθούν σε αναστολή θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, που σε μηνιαία βάση ανέρχεται στα 534 ευρώ.

Αναφορικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων, οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί τα μέσα Ιανουαρίου. Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες δεν θα δοθεί νέα επιστρεπτέα προκαταβολή, ούτε θα επανέλθει το μέτρο των «κουρεμένων» ενοικίων, ωστόσο, υπάρχει η σκέψη να δοθεί και νέα παράταση στην εξόφληση των οφειλόμενων ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις, όπως επίσης να «κουρευτούν» περαιτέρω οι συγκεκριμένες οφειλές. Οι αποφάσεις αναμένεται να κλειδώσουν τις προσεχείς εβδομάδες αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας και των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί.


Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών πρόσφατα ανακοίνωσε αλλαγές στις πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής, σε μια προσπάθεια να δώσει «ανάσα» ρευστότητας σε 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που ωφελήθηκαν από το συγκεκριμένο μέτρο την περίοδο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει από τη μια πίστωση χρόνου για την καταβολή της πρώτης δόσης και από την άλλη μια επιπλέον έκπτωση 15% σε όσους πληρώσουν εφάπαξ τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η πληρωμή της πρώτης από τις 60 άτοκες δόσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής, μετατέθηκε για τις 30 Ιουνίου 2022 ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε η πρώτη δόση να εξοφληθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την εφάπαξ καταβολή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για την οποία δόθηκε η δυνατότητα να γίνει έως τις 31 Μαρτίου 2022 αντί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου που προβλεπόταν αρχικά.

Υπενθυμίζεται ότι το επιστρεπτέο ποσό, βάσει της υπουργικής απόφασης, δεν επιστρέφεται για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν αποδεδειγμένα από τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου 2021, βάσει σχετικών βεβαιώσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες