Κομισιόν: Στους 9 μήνες η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού covid19 – Σύμφωνη η Ελλάδα με την πρόταση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021

Κομισιόν: Στους 9 μήνες η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού covid19 – Σύμφωνη η Ελλάδα με την πρόταση


Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στην ατζέντα του Συμβουλίου είναι οι εξελίξεις για την πανδημία της COVID-19 και η πορεία των εμβολιασμών. Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η πρόταση της Κοσμισιόν για τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Και συγκεκριμένα, τη λήξη τους 9 μήνες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή της πρώτης στην περίπτωση της Johnson & Johnson.
Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για το Συμβούλιο, είπε ότι η ελληνική πλευρά είναι σύμφωνη με την πρόταση της Κομισιόν για τη λήξη των ευρωπαϊκών πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 9 μήνες. Σημειώνεται πως η πρόταση της Κομισιόν είναι να ισχύσει το εννεάμηνο από τις 10 Ιανουαρίου. Μαζί δηλαδή με το άνοιγμα των ταξιδιών για εμβολιασμένους πολίτες από χώρες εκτός Ε.Ε..

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης, ανέφερε πως η ελληνική πλευρά υποστηρίζει μέτρα που θα ενθαρρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες να κλείσουν ακόμα νωρίτερα ραντεβού για ενισχυτική δόση. Όπως για παράδειγμα την λήξη των Covid Pass για διάφορες δραστηριότητες νωρίτερα από το εννεάμηνο.

Ο κ. Πλεύρης σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, σημείωσε πως το τελευταίο δεκαήμερο το τέταρτο κύμα δείχνει να επιπεδώνεται. Όπως είπε, τα κρούσματα – χθες – ήταν μειωμένα κατά 24% σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα. Σχετικά με την επιβολή lockdown, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά ένα τέτοιο μέτρο. Ούτε σε τοπικό επίπεδο, παρά την πολύ υψηλή πίεση στις ΜΕΘ. Τέλος σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι από την περασμένη Παρασκευή, 59.000 ανεμβολίαστοι άνω των 60 έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση. Και 289.000 άτομα στην ίδια ηλικιακή κατηγορία έκλεισαν ραντεβού για ενισχυτική δόση.

tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες