Το 2021 η ανθρωπότητα «έλιωσε» στο κινητό – Πόσες ώρες σπατάλησε ανά ημέρα μπροστά στην οθόνη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022

Το 2021 η ανθρωπότητα «έλιωσε» στο κινητό – Πόσες ώρες σπατάλησε ανά ημέρα μπροστά στην οθόνη


Τα νούμερα ζαλίζουν – Πόσες ώρες μέσο όρο σπατάλησαν οι χρήστες στο κινητό τους τηλέφωνο – Τι δείχνει έκθεση «State of Mobile 2022» από την «App Annie».
Όσο περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότερα τα κινητά τηλέφωνα γίνονται προέκταση των του χεριού μας. Καθημερινά χρησιμοποιούμε τα smartphones για ψυχαγωγικούς και επαγγελματικούς λόγους. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ όμως, πόσες ώρες χρησιμοποιείτε κάθε μέρα το κινητό σας;
Τα στοιχεία της έκθεσης «State of Mobile 2022» που πραγματοποιήθηκε από την «App Annie», πραγματικά προκαλούν ανησυχία, καθώς όλο και περισσότερο οι χρήστες κάθονται μπροστά στην οθόνη.
Η έρευνα διεξήχθη σε 10 χώρες και πιο συγκεκριμένα στις: Αμερική, Καναδά, Ιαπωνία, Ινδία, Τουρκία, Μεξικό, Σιγκαπούρη, Βραζιλία, Ινδονησία και Νότια Κορέα. Αυτή έδειξε πως χρησιμοποιούμε τα κινητά μας περίπου 4,8 ώρες την ημέρα ή αλλιώς 1.752 ώρες μ.ο τον χρόνο, 30% περισσότερο σε σχέση με το 2020.
Βάσει της έρευνας, 7 στους 10 πολίτες αφιέρωσαν τον χρόνο τους σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και φωτογραφιών ή βίντεο.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι προγραμματιστές κυκλοφόρησαν τη χρονιά που πέρασε 2 εκατ. νέες εφαρμογές και παιχνίδια, ανεβάζοντας το αθροιστικό σύνολο σε 21 εκατ. Αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος της παγκόσμιας αγοράς των εφαρμογών αναδείχθηκε το TikTok, η χρήση του οποίου κατέγραψε αύξηση κατά 90% (παγκοσμίως εκτός Κίνας).
Οι καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα από 170 δισ. δολάρια σε πληρωμές εφαρμογών για το κινητό, 19% περισσότερο σε σχέση με το 2020. Αυτό σημαίνει πως κάθε λεπτό, ξόδευαν 320.000 δολάρια!
Το YouTube είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή για βίντεο streaming παγκοσμίως, ενώ το Netflix βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Στο μεταξύ, οι χρήστες ανά τον κόσμο δαπάνησαν $116 δισ. για mobile games.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες