Γράμμα στρατιώτη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου παραδόθηκε 76 χρόνια μετά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 07, 2022

Γράμμα στρατιώτη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου παραδόθηκε 76 χρόνια μετά

Αμερικανοί στρατιώτες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.  ASSOCIATED PRESS

Ο Αμερικανός στρατιώτης John Gonsalves έγραψε στη μητέρα του όταν βρισκόταν στη Γερμανία το 1945. Το γράμμα όμως έφτασε μόλις πριν από μερικές μέρες.
Μια επιστολή αμερικανού στρατιώτη από τη Γερμανία στη μητέρα του στη Μασαχουσέτη παραδόθηκε 76 χρόνια μετά την αποστολή του.
Ο λοχίας John Gonsalves, 22 ετών τότε, έγραψε στη μητέρα του τον Δεκέμβριο του 1945 μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η επιστολή θα έμενε κλειστή για περισσότερα από 75 χρόνια προτού βρεθεί σε κέντρο διανομής της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ στο Πίτσμπουργκ.

«Αγαπημένη μου μαμά, έλαβα άλλο ένα γράμμα από σένα σήμερα και χάρηκα που άκουσα ότι όλα είναι εντάξει», αναφέρει ο στρατιώτης στο γράμμα του. «Όσο για εμένα, είμαι καλά αλλά το φαγητό είναι άθλιο τις περισσότερες φορές».
«Με αγάπη και φιλιά, ο γιος σου Τζόνι. Θα σε δω σύντομα, ελπίζω», κατέληγε η επιστολή.
Ο Gonsalves πέθανε το 2015. Είχε πεθάνει και η μητέρα του. Αλλά η αμερικανική ταχυδρομική υπηρεσία βρήκε μια διεύθυνση για τη χήρα του, Angelina, την οποία ο στρατιώτης γνώρισε πέντε χρόνια αφότου έστειλε το γράμμα.
Μαζί με το γράμμα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας έστειλαν και δική τους επιστολή, λέγοντας ότι "η παράδοση αυτού του γράμματος ήταν υψίστης σημασίας για εμάς".
"Φαντάσου! Εβδομήντα έξι χρόνια!» είπε η Angelina Gonsalves στο WFXT-TV. "Απλώς δεν μπορούσα να το πιστέψω".
Η 89χρονη Angelina Gonsalves, πέρασε τις γιορτές χωρίς τον σύζυγό της, αλλά όπως είπε "είναι σαν να επέστρεψε κοντά μου".
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες