Σεισμός στη Φλώρινα: Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 10, 2022

Σεισμός στη Φλώρινα: Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους




Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Φλώρινας από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής 2 χιλιόμετρα Δυτικά της πόλης, σε εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων.






Ευτυχώς παρά την ισχυρή δόνηση δεν αναφέρθηκαν παρά ελάχιστες ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων – κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών – ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων.


Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός», ενώ ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το θέμα των υλικών ζημιών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι σοβαρό στην πόλη της Φλώρινας».


Κλειστά θα παραμείνουν, για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στην ΠΕ Φλώρινας την Δευτέρα. Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας κι ότι μέχρι στιγμής «δεν του έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες ή σε σταυλικές εγκαταστάσεις».



Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή επίσης σε Κέρκυρα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε Σκόπια, Βουλγαρία, ακόμη και στην Πρίστινα, όπως φαίνεται από το tweet που ανέβασε ο χρήστης @xhildinho.

Αμέσως μετά ακολούθησαν πολλές σεισμικές δονήσεις, με την πιο ισχυρή να είναι μεγέθους 4,2 Ρίχτερ στις 23:53. Οι κάτοικοι ανήσυχοι έχουν βγει στους δρόμους.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες