Κορωνοϊός: Στο τραπέζι χαλάρωση σε εστίαση και γήπεδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιανουαρίου 11, 2022

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι χαλάρωση σε εστίαση και γήπεδα


Συνεδριάζουν την Τετάρτη οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εκτιμήσουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και να εξετάσουν την πιθανότητα χαλάρωσης κάποιων μέτρων που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση.
 

Άλλωστε οι διαμαρτυρίες είναι πολλές μετά τα νέα μέτρα που ετέθησαν σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά και επισήμως ισχύουν έως τις 16 Ιανουαρίου. Και μπορεί η Μετάλλαξη Όμικρον να καλπάζει, όμως οι επιχειρηματίες της εστίασης βλέπουν κατακόρυφη μείωση της κίνησης και εξαιτίας των νέων περιορισμών που έχουν τεθεί σε ωράριο και μουσική.

Στο τραπέζι η χαλάρωση
Πάντως οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να εκτιμήσουν εάν μπορούν κάποια μέτρα να χαλαρώσουν, έπειτα από σχετικό ερώτημα κυβερνητικών παραγόντων.

Ειδικότερα θα μελετήσουν εάν μπορεί να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση. Ωστόσο, όπως τονίζουν πηγές του ethnos.gr, οι περισσότεροι ειδικοί είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς ο λόγος που εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο μέτρο από την αρχή ήταν για να περιοριστούν οι έντονες εκδηλώσεις σε χώρους διασκέδασης αλλά και ο συνωστισμός που ευνοείται από τη μουσική. Παράλληλα εάν επιτραπεί η μουσική παντού θα σημαίνει ότι μπορούν να ανοίξουν και πάλι τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης.

Ερώτημα παραμένει εάν θα υπάρξει διαχωρισμός, να επιτραπεί δηλαδή η μουσική στα εστιατόρια και στα μπαρ όπου όμως θα συνεχίσουν να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες. Κάτι που όμως σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr δημιουργεί τεχνικά προβλήματα με τις ΚΑΔ και τις άδειες που διαθέτουν ορισμένα κέντρα ψυχαγωγίας.

Επίσης οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν και τη χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα. Άλλωστε υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τις ομάδες αφού σε τεράστια γήπεδα με μεγάλη χωρητικότητα επιτρεπόταν μόνο 1000 φίλαθλοι. Ένα μέτρο που δημιούργησε προβλήματα και με τα εισιτήρια διαρκείας.
 

Πηγές αναφέρουν ότι οι ειδικοί θα εξετάσουν να επιτρέψουν την κάλυψη του 20% των θέσεων στα γήπεδα από το 10% και έως 1000 άτομα που ισχύει σήμερα.

Παράταση στα μέτρα
Πάντως τα μέτρα που αναμένεται να συνεχιστούν για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες μετά τις 16 Ιανουαρίου σύμφωνα με πληροφορίες, και ετέθησαν σε εφαρμογή στις 30 Δεκεμβρίου είναι:

  • Διακοπή λειτουργίας κέντρων εστίασης και διασκέδασης στις 12:00 τα μεσάνυχτα
  • Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι
  • Όριο ατόμων ανά τραπέζι οι 6 πελάτες.
  • Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες