Απαγορεύονται delivery και courier την Πέμπτη – Πως θα λειτουργήσει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2022

Απαγορεύονται delivery και courier την Πέμπτη – Πως θα λειτουργήσει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας


Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στην Περιφέρεια Αττικής και στην Κρήτη την Πέμπτη και την Παρασκευή ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier), ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

Αναλυτικά:

Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

Πέμπτη 27 και 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε τρεις διευκρινίσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Πέραν των κλάδων που λειτούργησαν κατά τις προηγούμενες ημέρες -και προφανώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν-, για όλους τους υπόλοιπους κλάδους οι οποίοι θα επαναλειτουργήσουν από αύριο όπου είναι εφικτό και λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της εργασίας κατά περίπτωση, συνιστάται η εφαρμογή της τηλεργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και κατόπιν συμφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου.

Η σύσταση αυτή ισχύει κατά μείζονα λόγο για τις επιχειρήσεις εκείνες που έκαναν εκτεταμένη χρήση της τηλεργασίας το προηγούμενο διάστημα.

Τέλος, όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, τονίζεται ότι ισχύουν οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που εκδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες».










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες