Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου καταστράφηκε στην Ουκρανία: Τέλος για το AN-225 Mriya - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου καταστράφηκε στην Ουκρανία: Τέλος για το AN-225 Mriya


Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, AN-225 Mriya («Όνειρο» στα ουκρανικά) καταστράφηκε από τους Ρώσους, ανέφεραν επίσημες πηγές στην Ουκρανία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντμιτρό Κουλέμπα, είπε ότι «αυτό ήταν το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, το AN-225 Mriya. Η Ρωσία μπορεί να κατέστρεψε το Mriya μας. Μα δεν θα καταφέρουν ποτέ να καταστρέψουν το όνειρό μας για μια ισχυρή, ελεύθερη και δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα. Θα επικρατήσουμε!».
Κώστας Μαυραγάνης— HuffPost Greece

Remaining Time 0:00
 
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας αναφέρεται πως «σύμβολο ελπίδας στις σκοτεινότερες ώρες της Covid... το Mriya, το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, μετέφερε τεράστιες ποσότητες εμβολίων και προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού ανά τον κόσμο. Έχει καταστραφεί πλέον από Ρώσους εισβολείς στον πόλεμό τους κατά της Ουκρανίας και του ευρύτερου κόσμου».
Σε άλλη ανάρτηση, αναφέρεται πως «θα ξαναφτιάξουμε το αεροπλάνο. Θα εκπληρώσουμε το όνειρο μιας ισχυρής, ελεύθερης και δημοκρατικής Ουκρανίας».
To γιγαντιαίο αεροπλάνο είχε σχεδιαστεί ειδικά για τη μεταφορά του σοβιετκού διαστημικού λεωφορείου Buran στη «ράχη» του. Έκανε την παρθενική του πτήση το 1988 και τέθηκε σε υπηρεσία το 1989. Το θηριώδες αεροπλάνο, με άνοιγμα φτερών 84 μέτρα, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη της ιστορίας, ικανό να μεταφέρει φορτίο 390 τόνων. Κατασκευάστηκε μόνο ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες