Πόσοι Αμερικανοί μπορούν να βρουν την Ουκρανία στον χάρτη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2022

Πόσοι Αμερικανοί μπορούν να βρουν την Ουκρανία στον χάρτη


Μόνο το ένα τρίτο των κατοίκων των ΗΠΑ μπορεί να εντοπίσει την Ουκρανία σε έναν χάρτη της Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την Morning Consult.
Η δημοσκόπηση αναφέρει ότι μόνο το 34% των ερωτηθέντων μπορούσε να εντοπίσει σωστά την Ουκρανία στον χάρτη. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες, όταν προσπαθούσαν να μαντέψουν πού βρισκόταν η Ουκρανία, υπέδειξαν τοποθεσίες από την Ισλανδία έως τη Βόρεια Αφρική.
Μεταξύ εκείνων που δεν μπορούσαν να βρουν τη χώρα στον χάρτη, το 37% ήταν υπέρ της αποστολής όπλων στο Κίεβο, ενώ μεταξύ εκείνων που υπέδειξαν σωστά την τοποθεσία της Ουκρανίας, το 50% των ερωτηθέντων υποστήριζε τέτοιες κινήσεις. Επίσης, το 58% των ερωτηθέντων που βρήκαν σωστά τη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης σε χάρτη υποστήριξαν την επιβολή του πιο αυστηρού πακέτου κυρώσεων σε περίπτωση «ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», ενώ το 41% ​​όσων δεν μπορούσαν να βρουν την Ουκρανία σε χάρτη δεν υποστήριξε μια τέτοια κίνηση.

Οι απόψεις σχετικά με την παροχή όπλων στο Κίεβο διίστανται - το 41% ​​των ερωτηθέντων υποστηρίζει μια τέτοια κίνηση, ενώ το 42% είναι αντίθετο. Την ίδια στιγμή, το 29% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη, ακόμη κι αν αυτό διακινδυνεύσει τη ζωή τους.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.005 Αμερικανών.

Οι ανησυχίες για τις υποτιθέμενες προετοιμασίες της Μόσχας για μια «εισβολή στην Ουκρανία» εντείνονται όλο και περισσότερο σε όλη τη Δύση και στο Κίεβο πρόσφατα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε αυτές τις δηλώσεις ως «κενές και αβάσιμες» κλιμακώσεις της έντασης, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Ταυτόχρονα, ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου δεν απέκλεισε ορισμένες πιθανές προκλήσεις για να δικαιολογήσει τέτοιους ισχυρισμούς και προειδοποίησε ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης με τη βία θα έχουν εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες.

Πηγή: Tass
huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες