Νεκρός ανασύρθηκε από το πηγάδι o 5χρονος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 06, 2022

Νεκρός ανασύρθηκε από το πηγάδι o 5χρονος


Τραγικό τέλος είχε η ιστορία του 5χρονου αγοριού που παρέμεινε παγιδευμένος επί 5 ημέρες σε πηγάδι σε χωριό σε ορεινή περιοχή του βόρειου Μαρόκου, καθώς ο μικρός Ραγιάν πέθανε προτού προλάβουν να τον απεγκλωβίσουν οι διασώστες. Το παιδί ανασύρθηκε νεκρό αργά το βράδυ του Σαββάτου κι ενώ εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή ελπίζοντας σε μια αίσια έκβαση.


Ο βασιλιάς Μοχάμεντ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του 5χρονου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι.

Το αγοράκι έπεσε στο πηγάδι βάθους 32 μέτρων την περασμένη Τρίτη κι έμεινε παγιδευμένο επί σχεδόν 5 ημέρες καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του.

Οι διασώστες άνοιξαν οριζόντιο τούνελ για να φθάσουν στον θύλακα όπου είχε παγιδευτεί το αγόρι, αφού αφαίρεσαν μεγάλο μέρος της πλαγιάς του λόφου δίπλα στο πατρικό του. Εισήλθαν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο τούνελ που οδηγούσε στον θύλακα όμως δυστυχώς ανέσυραν το παιδί νεκρό αργά το βράδυ.

Η περιπέτειά του είχε προκαλέσει συγκίνηση σε όλη τη χώρα και ο θάνατός του προκαλεί παγκόσμια θλίψη.

Ο πεντάχρονος Ραγιάν είχε παγιδευτεί σε ξερό πηγάδι βάθους 32 μέτρων στο χωριό Ιγκράν στο Βόρειο Μαρόκο. O πατέρας του επισκεύαζε το πηγάδι και κάποια στιγμή το παιδί διέφυγε της προσοχής των γονιών του και γλίστρησε στη βαθιά τρύπα.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Από το στενό μόλις 45 εκατοστών άνοιγμα του πηγαδιού κατέβασαν μια κάμερα για να το παρακολουθούν. Του έδωσαν οξυγόνο νερό και τροφή αλλά είναι άγνωστο αν το παιδί κατάφερε να φάει.



Συνεργεία πρώτων βοηθειών με συσκευές ανάνηψης βρίσκονταν επί τόπου και σε επιφυλακή ελικόπτερο για επείγουσα μεταφορά του παιδιού σε νοσοκομείο. Για τη ζωή του μικρούλη Ραγιάν προσεύχονταν οι συγγενείς και εκατοντάδες συμπατριώτες του στην περιοχή. Εκατοντάδες χιλιάδες Μαροκινοί παρακολούθησαν τις προσπάθειες από την τηλεόραση. Μέσω διαδικτύου στο αραβικό #SaveRayan διάσημοι Μαροκινοί αλλά και Αλγερινοί αθλητές προσεύχονταν να τα καταφέρει.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες