Το μυστήριο της ακίνητης φάλαγγας των 64 χιλιομέτρων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2022

Το μυστήριο της ακίνητης φάλαγγας των 64 χιλιομέτρων


Πολλές αναλύσεις και πολλή μελάνη έχει χυθεί για τη φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων που παραμένει ακίνητη έξω από το Κίεβο - Ποια είναι η αλήθεια πίσω από το μυστήριο;

Οι περισσότεροι δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι το πιο πιθανό σενάριο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η φάλαγγα ξέμεινε είτε από καύσιμα, είτε από τρόφιμα. Προφανώς όσοι τα γράφουν δεν έχουν περάσει ούτε έξω από στρατόπεδο. Μια φάλαγγα 64 χιλιομέτρων είναι απολύτως βέβαιο ότι κατά το 1/3 είναι γεμάτη από καύσιμα και τροφή.

Άρα τα επιχειρήματα είναι αστεία. Μιλάμε για δυνάμεις πυροβολικού και βαρέα όπλα πεζικού τα οποία μπορούν να ισοπεδώσουν τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ. Εξίσου αστείες είναι και οι αναλύσεις ότι οι Ρώσοι στρατιώτες είναι νεαροί και δεν έχουν διάθεση να σκοτώσουν Ουκρανούς.

Όσοι έχουν περάσει στοιχειώδη στρατιωτική εκπαίδευση ξέρουν καλά ότι ο πόλεμος που ζούμε αυτές τις ημέρες είναι «χειρουργικός». Δεν είναι γενικευμένη επίθεση. Οι Ρώσοι δίνουν χρόνο στους πολίτες που επιθυμούν να φύγουν. Ξεκάθαρα πράγματα. Μέχρι στιγμής τα ρώσικα στρατεύματά δεν έχουν συναντήσει κάποια σθεναρή αντίσταση από τις δυνάμεις της Ουκρανίας. Οι Ουκρανοί έχουν επιλέξει να ταμπουρωθούν στον αστικό ιστό, γνωρίζοντας ότι οι Ρώσοι δύσκολα θα πάνε σε μεγάλη αιματοχυσία η οποία θα δημιουργήσει και μεγάλο πρόβλημα στην εικόνα του Πούτιν.

Για να είμαστε όμως ρεαλιστές, αν δεν υπάρξει κορύφωση δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Με τόσο μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων σε μια χώρα είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι μπορεί να επικρατήσει σύνεση και λογική.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες