Ζελένσκι: « Κλείστε τον ουρανό τώρα, θα ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022

Ζελένσκι: « Κλείστε τον ουρανό τώρα, θα ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος»


Συνέντευξη στο Sky News, στην οποία ανέφερε ότι η χώρα του δεν μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας μόνη της, παραχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι τα έθνη πρέπει να δράσουν τώρα, “πριν να είναι πολύ αργά”, ενώ επανέλαβε την έκκλησή του προς την Δύση να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Για ακόμη μια φορά, επέκρινε τις χώρες, που είναι αναποφάσιστες στο θέμα του «κλεισίματος» των ουρανών.

«Εάν είστε ενωμένοι απέναντι στους Ναζί και αυτόν τον τρόμο, πρέπει να κλείσετε. Μην περιμένετε να σας ρωτήσω πολλές φορές, ένα εκατομμύριο φορές. Κλείστε τον ουρανό. Κλείστε τον ουρανό και σταματήστε τους βομβαρδισμούς», επισήμανε.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες της Δύσης σχετικά με το ενδεχόμενο μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, που θα κλιμακώσει τη σύγκρουση και θα επιφέρει μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, που θα την επιδεινώσει, ανέφερε τα εξής: «Χειρότερα για ποιον; Για τις οικογένειές μας; Οχι… Γι’ αυτούς…; Ποιος ξέρει; Κανείς δεν ξέρει. Αλλά ξέρουμε ότι ακριβώς αυτό, τώρα είναι πολύ κακό. Και στο μέλλον θα είναι πολύ αργά».

«Πιστέψτε με, εάν παραταθεί, θα δείτε… θα κλείσουν τον ουρανό, αλλά θα χάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους».

Και πρόσθεσε: «Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και μόνο τότε θα δημιουργήσετε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, αλλά θα είναι πολύ αργά».

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «μπορούν να μας καταλάβουν, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να κερδίσουν» και συμπλήρωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πάει κατευθείαν στην κόλαση».

Οπως είπε, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να πουν στους ανθρώπους στην Ουκρανία που έχασαν τα παιδιά τους συγγνώμη που δεν το κάναμε χθες, πριν από μία εβδομάδα και ότι δεν πιέσαμε τον Πούτιν, δεν μιλήσαμε πολύ μαζί του.

Ερωτηθείς εάν είναι διατεθειμένος να κάνει μια συμφωνία με τον κ. Πούτιν, είπε ότι ο διάλογος είναι πάντα ένας συμβιβασμός.

Η Ουκρανία από μόνη της δεν μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο, τόνισε. «Είναι απόφαση δύο χωρών και δύο λαών και η απόφαση δύο προέδρων, και ένας από αυτούς είναι ο Πούτιν, οπότε θα δούμε».

Και μιλώντας για το εάν πιστεύει ότι η παραμονή στον ρόλο του και η παραμονή στη χώρα ήταν η σωστή απόφαση, είπε ότι πιστεύει πως θα ήταν δύσκολο για την Ουκρανία να παραμείνει ενωμένη απέναντι στη ρωσική επίθεση.

«Νομίζω ότι η απόφασή μου ήταν σωστή. Ποιος ξέρει. Θα δούμε στο μέλλον», δήλωσε.

Σχετικά με την πολυήμερη πολιορκία στη Μαριούπολης, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει τους Ουκρανούς σαν ζώα, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης.

«Θέλουν να νιώθουμε σαν ζώα επειδή μπλόκαραν τις πόλεις μας. Τις μεγαλύτερες πόλεις στην Ουκρανία τις μπλόκαραν και επειδή δεν θέλουν οι άνθρωποι μας να πάρουν φαγητό, νερό», κατέληξε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες