Ιρλανδία: Σκότωσε τα τρία παιδιά της και αθωώθηκε – Τι οδήγησε το δικαστήριο σε αυτήν την απόφαση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2022

Ιρλανδία: Σκότωσε τα τρία παιδιά της και αθωώθηκε – Τι οδήγησε το δικαστήριο σε αυτήν την απόφαση


Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της εννιάχρονης κόρης της στην Πάτρα. Η υπόθεση αυτή που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη θυμίζει και άλλες περιπτώσεις που μητέρες προχώρησαν στη δολοφονία των παιδιών τους. Μία τέτοια υπόθεση συγκλόνισε την Ιρλανδία το 2020.

Οι δολοφονίες των τριών παιδιών, ηλικίας εννέα, επτά και τριών ετών, έγιναν το 2020 από την μητέρα τους. Το δικαστήριο το 2021 την αθώωσε λόγω παραφροσύνης. Σύμφωνα με το irishtime η  Deirdre Morley έριξιε μορφίνη στα δημητριακά των παιδιών, καθώς σχεδίαζε να τα ναρκώσει πριν αφαιρέσει τη ζωή τους και τη δική της.

Σύμφωνα με το BBC τα παιδιά βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους στο Newcastle της κομητείας του Δουβλίνου τον Ιανουάριο του 2020. Μπορεί το δικαστήριο να αποφάσισε ότι η μητέρα προχώρησε στις ανθρωποκτονίες, ωστόσο δεν της επέβαλε ποινή φυλάκισης καθώς έκρινε ότι έπασχε από σοβαρή ψυχική διαταραχή και δεν καταλάβαινε τι έκανε σε κανένα στάδιο της ανθρωποκτονίας.

Ο δικαστής είπε ότι δεν υπήρχε καμία διαφωνία μεταξύ των πλευρών (πολιτική αγωγή και υπεράσπιση) και έτσι δεν υπάρχει τίποτα που να αντίκειται στην άποψη των γιατρών ότι η ψυχική διαταραχή ισχύει και για τις τρεις κατηγορίες. Πρόσθεσε ότι η εισαγγελία και η υπεράσπιση συμφώνησαν ότι η κ. Morley θα έπρεπε να κριθεί αθώα.

Είχε εκφράσει τις σκέψεις της ότι ήθελε να σκοτώσει τα παιδιά
Τα στοιχεία στη δίκη έδειξαν ότι η μητέρα των παιδιών είχε βλάψει σοβαρά τα παιδιά της λόγω της ψυχικής της υγείας, ένα ζήτημα που έθεσε για πρώτη φορά στους ψυχιάτρους στα τέλη του 2018. Η ίδια ανέφερε ότι δεν έβλεπε κανένα μέλλον για αυτά τα παιδιά που θα κληρονομούσαν τη δική της ψυχική ασθένεια, ενώ δεν υπήρχαν αναφορές ότι τα παιδιά στερούνταν οποιασδήποτε φροντίδας.

Συνέχισε να εκφράζει τέτοιες σκέψεις κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, καθώς η καταθλιπτική ασθένειά της έγινε πιο σοβαρή ενώ η μητέρα είχε κρύψει την κατάστασή της από τον σύζυγό της και άλλους.

Στο δικαστήριο ακούστηκε και ότι η μητέρα είπε στην Ιρλανδική αστυνομία και στους γιατρούς ότι είχε αποφασίσει να σκοτώσει τα παιδιά της περίπου τρεις ή τέσσερις ημέρες πριν από τις 24 Ιανουαρίου 2020 όπου έπνιξε τα τρία παιδιά και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Όταν ο σύζυγός της επέστρεψε από την εργασία του τη βρήκε αναίσθητη έξω από το σπίτι να παρακολουθείται από παραϊατρικό προσωπικό

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, αφού η μητέρα ξύπνησε από το κώμα στο νοσοκομείο, ανέφερε ότι είχε τύψεις και είπε ότι θα ήθελε να είχε μια μηχανή του χρόνου. Μάλιστα στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς είπε ότι ήθελε απλώς να επιστρέψουν τα παιδιά της.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες