Μπαράζ αυξήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2022

Μπαράζ αυξήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


Μπαράζ αυξήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αναμένονται ενόψει της θερινής σεζόν λόγω της εκτόξευσης του κόστους καυσίμων αλλά και του κόστους επισκευής και συντήρησης των πλοίων. 

Μετά τις αυξήσεις κατά 9%-10% που έγιναν στα μέσα Μαρτίου, ανοίγει νέος κύκλος ανατιμήσεων την 1η Απριλίου από τις γραμμές της Ραφήνας, οι οποίες θα είναι αυξημένες μέχρι και 12%, ενώ νέα αύξηση κατά 5% αναμένεται την περίοδο του Πάσχα.

Οι αυξήσεις που έχουν ανακοινωθεί αφορούν κυρίως την κάλυψη του αυξημένου κόστους συντήρησης και ασφάλισης των πλοίων που έχει τιναχθεί στα ύψη, ενώ θα πρέπει οι εταιρείες να δουν πώς θα καλύψουν και τις νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

Στα τέλη Δεκεμβρίου η τιμή του πιο συνηθισμένου ναυτιλιακού καυσίμου (χαμηλού θείου) ήταν κοντά στα 570 ευρώ ο τόνος, ενώ τώρα κινείται πάνω από τα 1.000 ευρώ ο τόνος, σημειώθηκε δηλαδή μια άνοδος κατά 75% περίπου. Μόλις χθες, για πρώτη φορά ύστερα από μήνες τα ναυτιλιακά καύσιμα βρέθηκαν κάτω από τα 1.000 ευρώ ο τόνος.

Αν και πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία των ναυτιλιακών καυσίμων, οι ακτοπλόοι θεωρούν ότι μια νέα αύξηση των τιμών των εισιτηρίων είναι μονόδρομος όσο δεν λαμβάνονται μέτρα που θα αποτρέψουν τα προβλήματα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων του κλάδου.

Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι γίνονται συζητήσεις με το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών για τη λήψη κάποιων μέτρων, χωρίς όμως ακόμη να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Η ακτοπλοΐα ζητεί να καταβληθούν στις εταιρείες που εξυπηρετούν άγονες γραμμές τα 42 εκατ. ευρώ που τους οφείλονται από πέρυσι και αφορούν μισθώματα για δρομολόγια που έχουν εκτελεστεί και παράλληλα ζητεί την κατάργηση των υποχρεωτικών εκπτώσεων που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες επιβατών.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες