Πέφτουν σαν «μπεκάτσες» τα drones, τουρκικής κατασκευής, «Bayraktar TB2» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2022

Πέφτουν σαν «μπεκάτσες» τα drones, τουρκικής κατασκευής, «Bayraktar TB2»


Τα ουκρανικά drones, «Bayraktar TB2», τουρκικής κατασκευής, πέφτουν σαν τις «μπεκάτσες» στις πολεμικές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών στην Ουκρανία.

Με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter η Ουκρανική πρεσβεία στην Άγκυρα με αδιευκρίνιστη εικόνα αλλά με την επισήμανση ότι πρόκειται για προσβολή Ρωσικού μηχανοκίνητου σχηματισμού από βλήματα που εκτοξεύονται από ουκρανικό drone, η Ρωσική πλευρά έσπευσε να το διαψεύσει με την επισήμανση ότι ο Ρωσικός Στρατός επιτυγχάνει σε σχετική ευκολία την κατάρριψη των ουκρανικών drones, τύπου bayraktar tb2.

Σύμφωνα με ανώτατη στρατιωτική πηγή της Μόσχας, οι μηχανοκίνητοι και τεθωρακισμένοι σχηματισμοί του ρωσικού στρατού διαθέτουν πυκνή και πολυστρωματική αντιαεροπορική ομπρέλα και ως εκ τούτου τα Bayraktar TB2 πέφτουν σαν τις μπεκάτσες . Συγκεκριμένα TOR M2 και PANTSIR συνοδεύουν τα μηχανοκίνητα και τεθωρακισμένα τμήματα.

Η Ουκρανία από το 2019 είχε προμηθευτεί 12 Bayraktar TB2, για το Στρατό, ενώ το 2020 ακολούθησε και συμπληρωματική προμήθεια πέντε συστημάτων για το Ναυτικό.

Μετά τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου επιτυχώς χρησιμοποιήθηκαν τα Bayraktar TB2 από τις δυνάμεις του Αζερμπαιτζαν εναντίον των στρατευμάτων της Αρμενίας, η Ουκρανία αποφάσισε να επενδύσει στα Bayraktar TB2 και να κάνει ειδική συμφωνία με την Τουρκία.

Αρχές Φεβρουαρίου και ενώ τα σύννεφα πολέμου πύκνωναν πάνω από την Ουκρανία, επισκέφτηκε το Κίεβο ο Τ. Ερντογάν και υπέγραψε συμφωνία πλαίσιο με την Ουκρανία για την παραγωγή 48 Bayraktar TB2 στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο της συμφωνία η τουρκική Bayrak, κατασκευάστρια των Bayraktar TB2, λαμβάνει από την Ουκρανία μια σειρά διευκολύνσεων:

  • Η Ουκρανία διαθέτει δωρεάν γη για την κατασκευή του εργοστασίου για μια περίοδο 49 ετών.
  • Η Baykar, η οποία θα κατασκευάσει το εργοστάσιο παραγωγής και εκπαιδευτικό κέντρο στην Ουκρανία, απαλλάσσεται από φόρους εισοδήματος για 10 χρόνια και οι επενδύσεις της Baykar στην Ουκρανία θα είναι απαραβίαστες
  • Τα συστήματα και τα υπό-συστήματα που θα εισαχθούν από την Τουρκία και θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή UAV απαλλάσσονται από δασμούς.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες