Πόσο πουλήθηκε το Focus WRC του Κόλιν Μακρέι με τα αυτοκόλλητα του Ράλλυ Ακρόπολις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2022

Πόσο πουλήθηκε το Focus WRC του Κόλιν Μακρέι με τα αυτοκόλλητα του Ράλλυ Ακρόπολις


Απίστευτη τιμή πέτυχε σε δημοπρασία το εικονιζόμενο Ford Focus RS WRC, με το οποίο ο Κόλιν Μακρέι είχε κερδίσει το Ράλλυ Ακρόπολις το 2001 και στη συνέχεια είχε τρομακτική έξοδο στο RAC!
Μπορεί να έχουν περάσει 15 χρόνια από το δυστύχημα με το ελικόπτερο στο οποίο έχασε τη ζωή του, ο Κόλιν Μακρέι παραμένει ωστόσο ένας θρύλος του WRC και έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά κάθε λάτρη των ράλλυ.
Το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα που έχει οδηγήσει ο Σκοτσέζος, τα οποία οδηγούσε σχεδόν πάντα flat-out, με στόχο τη νίκη και κατάληξη πολλές φορές εκτός δρόμου, σε άσχημη κατάσταση...Το Ford Focus RS WRC, με το οποίο ο Κόλιν Μακρέι είχε κερδίσει το Ράλλυ Ακρόπολις το 2001 SILVERSTENE AUCTIONS

Ένα τέτοιο αγωνιστικό είναι και το εικονιζόμενο Ford Focus RS WRC, το οποίο πωλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία στην Μεγάλη Βρετανία, έναντι του ποσού των 504.000 ευρώ περίπου! Ο 2λιτρος τούρμπο κινητήρας του αποδίδει 300 ίππους και 550 Nm ροπής.

Πρώτος αγώνας στην "καριέρα" του συγκεκριμένου Focus RS WRC ήταν το 48ο Ράλλυ Ακρόπολις SILVERSTENE AUCTIONS

Με το συγκεκριμένο Focus ο Μακρέι είχε τρέξει τρεις αγώνες το 2001. Πρώτος ήταν το δικό μας 48ο Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο μάλιστα κέρδισε, για 4η φορά τότε στην καριέρα του. Αυτό εξηγεί και το ότι είναι “ντυμένο” με τα αυτοκόλλητα του εθνικού μας αγώνα.

Ακολούθησε το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας όπου τερμάτισε δεύτερος και το Ράλλυ Ουαλίας (RAC), όπου θα κρινόταν ο τίτλος της σεζόν ανάμεσα στον Σκοτσέζο και τους Τόμι Μάκινεν, Ρίτσαρντ Μπερνς και 


Κάρλος Σάινθ


.

Με το συγκεκριμένο Focus ο Μακρέι είχε τρέξει τρεις αγώνες το 2001 SILVERSTENE AUCTIONS

Ο Μακρέι οδήγησε για μια ακόμη φορά “δίχως αύριο” και ήταν πρώτος, μέχρι την 4η ειδική που είχε (άλλη μια) εντυπωσιακή έξοδο με διαδοχικές τούμπες, καταστρέφοντας σχεδόν το αυτοκίνητο. Για την ιστορία, το πρωτάθλημα τότε κέρδισε ο Μπερνς.


Δείτε στο παρακάτω video το τρομακτικό ατύχημα του Μακρέι με το συγκεκριμένο Focus...

Το Ford Focus RS WRC επιδιορθώθηκε από την M-Sport και στη συνέχεια συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Ράλλυ της Μεγάλης Βρετανίας, μέχρι να αποσυρθεί τελικά το 2011.
Πόσο πουλήθηκε το Focus WRC του Κόλιν Μακρέι με τα αυτοκόλλητα του Ράλλυ ΑκρόπολιςΤο Ford Focus RS WRC του Μακρέι πωλήθηκε σε δημοπρασία στην Μεγάλη Βρετανία, έναντι του ποσού των 504.000 ευρώ περίπου SILVERSTENE AUCTIONS
.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες