Το Σάββατο η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2022 - Πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022

Το Σάββατο η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2022 - Πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε


Η πρώτη από τις τέσσερις εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν το τρέχον έτος, θα γίνει το Σάββατο. Πώς μπορείτε να απολαύσετε το φαινόμενο.
Η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2022 πρόκειται να συμβεί το Σάββατο (30/04). Θα είναι μερική έκλειψη και μόνο οι κάτοικοι του νοτίου ημισφαιρίου θα μπορέσουν να στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό, φορώντας πάντα τα κατάλληλα προστατευτικά γυαλιά, και να την απολαύσουν.
Η μερική έκλειψη ηλίου θα είναι ορατή στη Χιλή, στην Αργεντινή, στο μεγαλύτερο μέρος της Ουρουγουάης, στη δυτική Παραγουάη, στη νοτιοδυτική Βολιβία, στο νοτιοανατολικό Περού και λίγο στη νοτιοδυτική Βραζιλία, αναφέρει η NASA. Θα μπορέσετε επίσης να την δείτε αν βρίσκεστε στη βορειοδυτική ακτή της Ανταρκτικής, στον Ατλαντικό Ωκεανό ακριβώς έξω από τη νοτιοανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής ή κάπου στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και Νότιο Ωκεανό.
Ωστόσο, εάν δεν βρίσκεστε σε καμία από αυτές τις τοποθεσίες, μην ανησυχείτε. Το φαινόμενο θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 20:45 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας):
Αυτή θα είναι η πρώτη από τις τέσσερις εκλείψεις του 2022, με την επόμενη να είναι ολική έκλειψη Σελήνης τη νύχτα της 16ης Μαΐου. Στις 25 Οκτωβρίου πρόκειται να γίνει ηλιακή έκλειψη που θα είναι ορατή στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, τη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τα δυτικά μέρη της Ασίας.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες