Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι οι 22.000 από τους 27.000 νεκρούς στην Ελλάδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 08, 2022

Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι οι 22.000 από τους 27.000 νεκρούς στην Ελλάδα


Ενισχύει εκ νέου το εμβολιαστικό μέτωπο κατά του κορωνοϊού η χώρα μας, παρά τα θετικά δεδομένα για την υποχώρηση της επιδημίας. Η αποδρομή του κύματος διαπιστώνεται πλέον ξεκάθαρα από τους ειδικούς - και ιδίως η αποσύνδεση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία-, ωστόσο παραμένει επιτακτική η ανάγκη της επιπλέον θωράκισης του πληθυσμού έναντι της λοίμωξης covid-19, όπως και του βασικού εμβολιασμού. Η εμβολιαστική κάλυψη με δύο δόσεις έχει φτάσει το 72,4% του γενικού πληθυσμού ή το 81,1% του ενήλικου πληθυσμού. Στην ιδιαιτέρως ευάλωτη ομάδα των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων όμως το 10% είναι ακόμη ανεμβολίαστο.

Στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιήθηκε χθες η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό εμβολιαστικών ραντεβού τέταρτης δόσης ή δεύτερης αναμνηστικής, όπως την ονομάζουν οι επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, για τους πολίτες ηλικίας 80 χρόνων και άνω. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική απόφαση για την δεύτερη αναμνηστική δόση ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη από την πρόεδρο της Επιτροπής, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου. Συγκεκριμένα, έγινε ισχυρή σύσταση για χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου σε όλους τους πολίτες από 60 ετών και πάνω, με στόχο την περαιτέρω προστασία τους μιας και η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο φθίνει με την πάροδο του χρόνου περισσότερο από αυτή την ηλικία και μετά.


Εως και χθες το απόγευμα, όπως πληροφορείται το protothema.gr, είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους 12.000 άτομα της ευαίσθητης αυτής ηλικιακής ομάδας, η οποία περιλαμβάνει συνολικά περίπου 400.000 άτομα. Πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα σε αυτή τη φάση έχουν όσοι είναι ηλικίας 80 χρόνων και άνω και έχουν συμπληρώσει τέσσερις μήνες από τη χορήγηση της τρίτης ή αναμνηστικής δόσης εμβολίου. Μάλιστα, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν άμεσα από σήμερα, καθώς υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα ραντεβού. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 70-79 ετών.

Η τέταρτη δόση στοχεύει στο να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τους «σκληρούς δείκτες» της επιδημίας στους οποίους η θετική επίδραση του εμβολιασμού είναι αναμφισβήτητη. Είναι χαρακτηριστικά και αποκαρδιωτικά τα στοιχεία που ανέφερε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, ότι μέχρι από τους 27.000 νεκρούς που είχαν καταγραφεί μέχρι και το τέλος του Μαρτίου, οι 22.000 ήταν ανεμβολίαστοι πολίτες. Ιδιαίτερα σημαντικό, βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ που αναμένεται να τα ανακοινώσει και επισήμως, συνολικά έως τα τέλη Μαρτίου, είναι επίσης ότι 15.500 ασθενείς έχουν εισαχθεί στις ΜΕΘ, εκ των οποίων το 88,3%, δηλαδή οι 13.700 ήταν ανεμβολίαστοι.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες