Απίστευτο: Πού κόβει η Τροχαία σχεδόν 550 κλήσεις κάθε μέρα; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022

Απίστευτο: Πού κόβει η Τροχαία σχεδόν 550 κλήσεις κάθε μέρα;


Σχεδόν 17.000 παραβάσεις βεβαίωσε η Τροχαία στην περιοχή της Αττικής σε μόλις 31 ημέρες.

Όχι μία, όχι δύο αλλά 548 κλήσεις καθημερινά βεβαίωνε η Τροχαία Αττικής σε παραβάτες οδηγούς επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα ατίθασοι και δεν συμμορφώνονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μάλιστα μία στις δέκα παραβάσεις αφορούσε σε κίνηση με υπερβολική ταχύτητα!

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 16.989 παραβάσεις από τις οποίες 753 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά να επισημάνουμε ότι οι 1.495 αφορούσαν σε παραβάσεις ορίου ταχύτητας, οι 249 σε οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, εκ των οποίων οι 33 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, οι 164 σε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 213 σε χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 485 σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 619 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους και οι 38 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Ωστόσο ιδιαίτερα ανησυχητικά ήταν ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων τον μήνα Μάρτιο στην Αττική καθώς καταγράφηκαν 7 θανατηφόρα με 7 νεκρούς, 12 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες και 438 ελαφρά με 516 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.


Η Τροχαία επισημαίνει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες