Εμβόλιο Κορονοϊού: Τέταρτη δόση για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022

Εμβόλιο Κορονοϊού: Τέταρτη δόση για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών


Έρχεται τρίτη δόση για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα και τέταρτη δόση για παιδιά που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο υγείας.
Τη χορήγηση μίας ακόμη δόσης εμβολίου (4ης) στην ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα άνω των 70 ετών, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης για την πορεία του σχεδίου Εμβολιαστικής κάλυψης.

Σύμφωνα με τον Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, την Πέμπτη 7 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για άτομα 80 και άνω και ανά μία εβδομάδα θα ανοίγει σταδιακά για την ηλικία 70 και άνω και μετά 60 και άνω. Σημείωσε ακόμη το πρόγραμμα αφορά 1,3 εκατομμύρια πολίτες και ότι υπάρχει η ευελιξία στην Επιχείρηση Ελευθερία για να μπορέσει να καλύψει και τη συγκεκριμένη ανάγκη.
Η Τέταρτη δόση θα δίνεται τουλάχιστον 4 μήνες μετά την 3η δόση και θα αφορά επίσης για διαμένοντα άτομα σε μονάδες φροντίδα ηλικιωμένων αλλά και άτομα 60 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η δεύτερη αναμνηστική δόση (4η δόση) θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna.

Η κα Θεοδωρίδου αναφέρθηκε ακόμη και στην χορήγηση 4ης δόσης σε παιδιά και εφήβους 12-17 ετών σε παιδιά με νοσήματα υψηλού κινδύνου τρεις μήνες μετά την 3η δόση και επίσης για παιδιά με χρόνια νοσήματα όπως παχυσαρκία και διαβήτη μετά από 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Σημείωσε ακόμη ότι πλέον συστήνεται η αύξηση σε 8 εβδομάδες το μεσοδιάστημα για τα mRNA εμβόλια από 3 εβδομάδες για το εμβόλιο της Pfizer και 4 της Moderna.


Όπως ανέφερε καθηγήτρια "Η Εθνική Επιτροπή συζήτησε σήμερα διεξοδικά για την 4η δόση (2η αναμνηστική). Η τρίτη δόση αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική ακόμα και για τις παραλλαγές. Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας και της χαλάρωσης των μέτρων εξακολουθούμε να παρατηρούμε μεγάλο αριθμό μολύνσεων.

Συμπλήρωσε επίσης ότι "Παρά τα περιορισμένα δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή εκτιμά ότι το όφελος από την τέταρτη δόση θα είναι μεγαλύτερο σε άτομα άνω των 70 ετών και άνω όπως και στους 60 ετών και άνω με υποκείμενα νοσήματα. Γι αυτό προτείνουμε 4η δόση (2η αναμνηστική) μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την πρώτη αναμνηστική (3η δόση) για τους πολίτες άνω των 60 ετών".

Γιώργος Σακκάς-news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες