Ακρίβεια: Τι τρόφιμα εισάγει η Ελλάδα από τη Ρωσία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Απριλίου 02, 2022

Ακρίβεια: Τι τρόφιμα εισάγει η Ελλάδα από τη Ρωσία


Κλιμακώνει τις απειλές της η Ρωσία κατά της Ευρώπης, προειδοποιώντας πως θα σταματήσει τις εξαγωγές σε τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα, την ώρα που η ακρίβεια εξακολουθεί να ταλανίζει τους πολίτες. Υπό την απειλή της επισιτιστικής κρίσης, η Μόσχα τονίζει πως πλέον θα δίνει τα τρόφιμα που παράγει μόνο σε φιλικές της χώρας. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Γραμματέας Συμβουλίου Ασφαλείας Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ειδικότερα, «θα προμηθεύουμε τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα μόνο στους φίλους μας. Θα πουλάμε τόσο σε ρούβλια όσο και στο εθνικό τους νόμισμα σε συμφωνημένα ποσοστά».

Τι εισάγει η Ελλάδα από τη Ρωσία
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα εξαρτάται σημαντικά από τη Ρωσία. Πέρυσι αγόρασε από τη Ρωσία 223.000 τόνους σιτάρι ύψους 60,8 εκατ. ευρώ, 135.000 τόνους καλαμπόκι ύψους 33,2 εκατ. ευρώ και 42.000 τόνους σε τεύτλα και ζαχαροκάλαμα ύψους 9,4 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσει το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
 

«Από την πρώτη Μαΐου θα έχουμε σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως έχω δεσμευθεί, θα κάνουμε τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις πριν το τέλος του μήνα, προφανώς όταν θα έχουμε λάβει υπόψη μας όλες τις προτάσεις των ειδικών και φυσικά το ύψος του πληθωρισμού, το οποίο και αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί σε αυτή την απόφαση την οποία θα λάβουμε. Η αγορά λειτουργεί καλά, όμως θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όποιο φαινόμενο αισχροκέρδειας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση αναμένει το ποσοστό του πληθωρισμού για να καθορίσει το μείγμα των μέτρων στήριξης τους επόμενους μήνες. Σήμερα η Eurostat ανακοίνωσε νέο ρεκόρ πληθωρισμού στην Ελλάδα, με το κοντέρ για το Μάρτιο να γράφει 8%. Το οικονομικό επιτελείο προβλέπει, πάντως ότι το τελικό ποσοστό που θα ανακοινώσει στις 8 Απριλίου η Ελληνική Στατιστική Αρχή, θα υπερβεί ακόμα και το 8,5%, καθώς υπήρξαν σημαντικές αυξήσεις στην ενέργεια, αλλά και στα τρόφιμα.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες