Βήμα βήμα η… επιστροφή: Πάσχα στο χωριό σε συνθήκες περιορισμένης κανονικότητας – Μάιο η άρση των μέτρων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022

Βήμα βήμα η… επιστροφή: Πάσχα στο χωριό σε συνθήκες περιορισμένης κανονικότητας – Μάιο η άρση των μέτρων


Βήμα βήμα γίνεται η επιστροφή στην κανονικότητα με τους επιδημιολογικούς δείκτες να «ανοίγουν» τον δρόμο για Πάσχα στο χωριό. Παρά τα αυξημένα περισταστικά εξαιτίας της Omicron 2, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η χώρα εισέρχεται σε φάση αποκλιμάκωσης.
Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη, οπότε και θα αξιολιογήσει εκ νέου τα δεδομένα. Τα επιδημιολογικά στοιχεία σε συνδυασμό με τη βελτίωση του καιρού, δείχνουν υποχώρηση του νέου κύματος της Omicron 2 τις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες.
Προς το παρόν η Επιτροπή έχει εισηγηθεί παράταση των μέτρων που ισχύουν σήμερα, αναφορικά με το testing και την είσοδο σε κλειστούς χώρους.
Ωστόσο έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τη διάρκειά τους. Σημειώνεται ότι η Κομισιόν έχει προτείνει τα πιστοποιητικά να λήγουν στο 9μηνο και όχι στο 6μηνο που ισχύει στη χώρα μας. Αντίστοιχα, τα πιστοποιητικά νόησησης να έχουν 6μηνη διάρκεια από 3μηνη που ισχύει σήμερα.
Αναφορικά με τα μέτρα για το Πάσχα, οι ειδικοί εισηγούνται διατήρηση της προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός. Παράλληλα, διενέργεια self test, πριν από τις επαφές μας με ευάλωτα ή ηλικιωμένα άτομα.
Στο τραπέζι των ειδικών βρίσκεται και η χορήγηση της 4ης δόσης εμβολίου. Ήδη τα στοιχεία δείχνουν πως η 3η δόση θωράκισε τους πολίτες και η επέκταση του εμβολιασμού παραμένει στη συζήτηση. Τουλάχιστον για ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα και ευάλωτες ηλικιακές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι.

Σημειώνεται πως η 4η δόση εμβολίου τέθηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας, ενώ βρίσκεται και στο μικροκσόπιο του ECDC και του ΕΜΑ. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες