Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Νέα ημερομηνία για αίτηση - Οι δικαιούχοι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Απριλίου 28, 2022

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Νέα ημερομηνία για αίτηση - Οι δικαιούχοι


Τελικά, η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών δεν άνοιξε πριν το Πάσχα, όπως είχε εξαγγελθεί από τις αρχές της χρονιάς, και η έναρξη των αιτήσεων έχει ήδη μετατεθεί για τον Μάιο.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, μέχρι στιγμής, το κουπόνι θα έχει έκπτωση από 30% έως 50%, ωστόσο, υπάρχουν προϋποθέσεις και «κόφτες».

Οι ανακοινώσεις προς το παρόν έχουν «παγώσει», ωστόσο αναμένεται οι αιτήσεις να αρχίσουν ηλεκτρονικά από τις αρχές Μαΐου.

Την ώρα μάλιστα που τα νοικοκυριά ασφυκτιούν υπό το βάρος των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος και της ακρίβειας, χιλιάδες πολίτες αναμένουν να δουν αν θα αντικαταστήσουν τις κοστοβόρες συσκευές τους. Βέβαια, αυτή η καθυστέρηση, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε φιάσκο, αφού με λογαριασμούς πολλών εκατοντάδων ευρώ, είναι δύσκολο για ένα νοικοκυριό να διαθέσει χρήματα για την αγορά μιας συσκευής, έστω και με έκπτωση.

Μέχρι τρεις συσκευές για αντικατάσταση
Σε κάθε περίπτωση, όταν ανοίξει η πλατφόρμα θα μπορείτε συσκευές μόνο από τις εξής τρεις κατηγορίες:

Ψυγείο
κλιματιστικό
καταψύκτη
Δεν επιδοτούνται συσκευές όπως, πλυντήρια ρούχων ή πιάτων και ηλεκτρικές κουζίνες.

Οι δικαιούχοι της επιδότησης συσκευών
Όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα, υπήρχε διαβεβαίωση ότι θα αφορά όλους τους πολίτες, όμως γρήγορα αποσαφηνίστηκε, πως αν οι αιτήσεις -εφόσον υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον- ξεπεράσουν τις 200.000, τότε υπάρξει κατάταξη και θα μπουν οικονομικά κριτήρια και κοινωνικά κριτήρια, που θα αποκλείσουν ενδεχομένως ορισμένους καταναλωτές.

Ο «κόφτης»
Εκτός όμως από τα εισοδηματικά κριτήρια, θα υπάρχουν και συσκευές που δεν θα γίνονται δεκτές. Εξίσου απαραίτητη προϋπόθεση είναι μία: Θα πρέπει η παλιά συσκευή που θέλετε να αντικαταστήσετε να λειτουργεί. Δηλαδή, αν έχετε κρατήσει, για παράδειγμα, ένα παλιό air condition που δεν λειτουργεί, δεν μπορείτε να πάρετε την επιδότηση.

Πώς κάνετε αίτηση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών
Όταν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν με τους κωδικούς του TaxisNet, είτε μόνοι τους, είτε μέσω του λογιστή τους, είτε και από το κατάστημα λιανικής, να δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει, το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.

Με την υποβολή αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει αυτόματα το κουπόνι. Τα χρήματα της έκπτωσης θα αφαιρούνται απευθείας από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών που θα αγοράσει στο κατάστημα.

Μετά την αγορά, η παράδοση και τοποθέτηση των νέων συσκευών θα γίνεται την παράλληλα με τη συλλογή των παλιών οι οποίες θα αποσύρονται για ανακύκλωση.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες