ΗΠΑ: Τα πυροβόλα όπλα είναι η κύρια αιτία θανάτου παιδιών και εφήβων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 22, 2022

ΗΠΑ: Τα πυροβόλα όπλα είναι η κύρια αιτία θανάτου παιδιών και εφήβων

Οι θάνατοι που σχετίζονται με όπλα αυξήθηκαν κατά 29% μεταξύ των παιδιών ηλικίας 1 έως 19 ετών από το 2019 έως το 2020, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Συνολικά, υπήρξαν περισσότεροι από 4.300 θάνατοι που σχετίζονται με όπλα – συμπεριλαμβανομένων αυτοκτονιών, ανθρωποκτονιών και ατυχημάτων – σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα το 2020. Τα αυξανόμενα ποσοστά καταδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τον νεότερο πληθυσμό τους από μια αιτία θανάτου που μπορεί να αποφευχθεί, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Jason Goldstick, αναπληρωτής καθηγητής επείγουσας ιατρικής στο Michigan Medicine στο Ann Arbor.
«Οι πρόσφατες επενδύσεις στην έρευνα για την πρόληψη τραυματισμών από πυροβόλα όπλα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, εκτός από τη χρηματοδότηση για την πρόληψη της βίας στην κοινότητα στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά αυτή η δυναμική πρέπει να συνεχιστεί αν θέλουμε πραγματικά να σπάσουμε αυτή την ανησυχητική τάση», δήλωσε ο Goldstick.

Η μελέτη απέδωσε 3.900 θανάτους στην ηλικιακή ομάδα 1 έως 19 ετών σε μηχανοκίνητα οχήματα. Οι συγγραφείς πρόσθεσαν ότι οι θάνατοι από δηλητηρίαση από φάρμακα αυξήθηκαν περισσότερο από 83% σε περισσότερους από 1.700. Η φαρμακευτική δηλητηρίαση ήταν η τρίτη κύρια αιτία θανάτου στην ηλικιακή ομάδα που μελετήθηκε. Τα ευρήματα, με βάση τα δεδομένα του CDC, δημοσιεύτηκαν στις 20 Απριλίου στο New England Journal of Medicine.


«Τα τροχαία ατυχήματα ήταν σταθερά η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους με αρκετά μεγάλη διαφορά, αλλά καθιστώντας ασφαλέστερα τα οχήματα και τους οδηγούς, αυτοί οι τύποι θανάτων έχουν μειωθεί δραστικά τα τελευταία 20 χρόνια», δήλωσε η επίσης συγγραφέας της μελέτης Δρ. Πάτρικ Κάρτερ, συνδιευθύντριά του Ινστιτούτου Πρόληψης Τραυματισμών από Πυροβόλα Όπλα του πανεπιστημίου.“Η επιστήμη της πρόληψης τραυματισμών έπαιξε κρίσιμο ρόλο στη μείωση των θανάτων από αυτοκίνητα χωρίς να βγάλουμε τα αυτοκίνητα από το δρόμο, και έχουμε μια πραγματική ευκαιρία εδώ να δημιουργήσουμε παρόμοιο αντίκτυπο για τη μείωση των θανάτων από πυροβόλα όπλα μέσω της εφαρμογής της αυστηρής επιστήμης πρόληψης τραυματισμών”, πρόσθεσε η Carter.

Το 2020, περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών πέθαναν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα των πυροβόλων όπλων, ποσοστό μεγαλύτερο από 13% από το 2019. Οι ερευνητές είπαν ότι η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ανθρωποκτονίες με όπλα, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο από 33% από το 2019 στο 2020. Οι αυτοκτονίες με πυροβόλα όπλα αυξήθηκαν κατά περίπου 1%, δείχνουν τα στοιχεία του CDC.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες