Εφοριακοί με κινητά θα ελέγχουν τις πινακίδες των ΙΧ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Απριλίου 21, 2022

Εφοριακοί με κινητά θα ελέγχουν τις πινακίδες των ΙΧ


Με ειδικό λογισμικό στο κινητό τους οι εφοριακοί θα μπορούν να «σκανάρουν» τις πινακίδες των Ι.Χ για να διαπιστώσουν αν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας αν κάποιο όχημα θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται σε ακινησία.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά φιλόδοξα σχεδία που έχει εντάξει η Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο επιχειρησιακό της σχεδιασμό με στόχο οι εν λόγω έλεγχοι να ξεκινήσουν μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο.


Με τη βοήθεια του Ταμείου Ανάκαμψης οι εφοριακοί οπλίζονται με όπλα τελευταίας τεχνολογίας απέναντι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ειδικότερα, σχεδιάζεται μια νέα εφαρμογή κινητών συσκευών για σάρωση πινακίδων κυκλοφορίας και έλεγχο ακινησίας αυτοκινήτων καθώς πλέον μέσω του myCAR, οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να καταθέτουν τις πινακίδες για να θέτουν σε ακινησία τα οχήματα τους και να απαλλάσσονται από τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται δεν οτι μέσα από την ψηφιακή πύλη gov.gr οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να βλέπουν στοιχεία για την άδεια του οχήματός τους, την ασφαλιστική του κάλυψη, τους ελέγχους ΚΤΕΟ κ.ά. Αντίστοιχα, οι ελεγκτές μέσα από την εφαρμογή Audit-Car έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία και δεδομένα ώστε να προχωρούν σε διασταυρώσεις σχετικά με τα οχήματα.

Περάν από την εφαρμογή στα κινητά, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2022 εντάσσεται επίσης σύστημα παρακολούθησης της κίνησης επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων κατά την είσοδο και την κυκλοφορία τους στη χώρα. Το συστημα αυτό περιλαμβάνει τεχνολογικό εξοπλισμό (κάμερες, μπάρες, υποδομές κ.λπ.) και αυτόματη αναγνώριση και καταγραφή στοιχείων οχημάτων παντός τύπου (Ι.Χ., φορτηγών, λεωφορείων, βυτιοφόρων, μοτοσυκλετών κ.λπ.) κατά τη διέλευσή τους από συγκεκριμένο σημείο ελέγχου. Αυτά θα εγκατασταθούν σε περίπου 30 συνοριακά σημεία και λιμένες.

Παράλληλα δημιουργείται και μια νέα εφαρμογή για τον έλεγχο αποδείξεων ταμειακών μηχανών και μέσω σάρωσης (QR code). Σε δεύτερο στάδιο, το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει το λογισμικό σάρωσης προκειμένου οι ίδιοι οι φορολογούμενοι όχι μόνο να ελέγχουν την εγκυρότητα των αποδείξεων που παίρνουν αλλά και να τις προσθέτουν στις ηλεκτρονικές αποδείξεις, έτσι ώστε να “χτίζουν” το αφορολόγητο τους.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες