Ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο παράτησε το πανεπιστήμιο στα 19 του - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 28, 2022

Ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο παράτησε το πανεπιστήμιο στα 19 του


Ο Άλεξ Ουάνγκ, 25 ετών, είναι ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.
Ο Ουάνγκ πήγε στο MIT, το οποίο για όσους δε γνωρίζουν, είναι ένα πανεπιστήμιο με μεγάλη εκτίμηση στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, γνωστό για τις σχολές μαθηματικών, τεχνολογίας και θετικών επιστημών και το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο.
Ωστόσο, ο Ουάνγκ το παράτησε στα 19 του, για να ξεκινήσει το Scale AI, το οποίο τον έκανε δισεκατομμυριούχο
Μιλώντας για το έργο του πάθους του στο Forbes, ο Ουάνγκ αποκάλυψε πώς η Scale AI βοηθά τις εταιρείες να περισυλλέξουν ποσότητες ακατέργαστων δεδομένων για μεγαλύτερη εικόνα της πελατειακής τους βάσης.
Η τεχνολογία του Scale AI χρησιμοποιείται επίσης από εταιρείες όπως η Flexport και χρησιμοποιείται από τον στρατό και την αεροπορία των ΗΠΑ για να βελτιώσουν τα δικά τους συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.
«Κάθε βιομηχανία βασίζεται σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων», επιβεβαίωσε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.
«Στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες των δεδομένων και να υπερχρεώσουν τις επιχειρήσεις τους με Τεχνητή Νοημοσύνη».
Το Scale AI ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των διακοπών του Ουάνγκ: «Είπα στους γονείς μου ότι θα ήταν απλώς κάτι που έκανα για το καλοκαίρι».
Αλλά, αφού το έργο έγινε μεγάλη επιτυχία: «Προφανώς, δεν επέστρεψα ποτέ στο Πανεπιστήμιο».
Πόσο αξίζει η εταιρία του Ουάνγκ; Λοιπόν πέρυσι η αξία της εταιρείας στα 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Με τον Ουάνγκ να έχει μερίδιο 15%, αυτό θα τον καθιστούσε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, καθιστώντας τον τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο στα 25 του.
Ωστόσο, μην παραπλανηθείτε από την απίστευτη καθαρή του αξία, ο Ουάνγκ εξακολουθεί να έχει μερικές πολύ προσγειωμένες σκέψεις.
Ο δισεκατομμυριούχος πρόσφατα έγραψε στο Twitter: «Η τάση των λευκών παπουτσιών ήταν σίγουρα σχέδιο από εταιρείες υποδημάτων να πουλήσουν περισσότερα παπούτσια. Και ναι, μόλις λέρωσα τα λευκά μου παπούτσια. Και ναι, σκοπεύω να αγοράσω ένα πανομοιότυπο αντίγραφο.»

Είναι επίσης πολύ μεγάλος θαυμαστής του συναδέλφου του δισεκατομμυριούχου του Έλον Μασκ.


Πηγή: Unilad.co.uk

Στέφανος Νικήτας-huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες