Ένοπλη περαστική σκότωσε άνδρα που άνοιξε πυρ σε πάρτι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 28, 2022

Ένοπλη περαστική σκότωσε άνδρα που άνοιξε πυρ σε πάρτι


Μια γυναίκα πυροβόλησε και σκότωσε έναν 37χρονο που είχε ανοιξει πυρ με ημιαυτόματο όπλο εναντίον πλήθους που βρισκόταν σε πάρτι στο Τσάρλεστον της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Ο Ντένις Μπάτλερ, με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν, σκοτώθηκε αφού προηγουμένως στόχευσε μια ομάδα περίπου 40 ατόμων που συμμετείχαν σε ένα πάρτι γενεθλίων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας η γρήγορη αντίδραση της γυναίκας έσωσε ζωές και απέτρεψε έναν μαζικό πυροβολισμό.

Το νέο περιστατικό έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά το μακελειό στο σχολέιο του Τέξας και τη συζήτηση που έχει ανοιξει εκ νέου για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 37χρονος αρχικά πέρασε με το όχημά του απο την περιοχή το απόγευμα της Τετάρτης,  όταν του είπαν να επιβραδύνει επειδή έπαιζαν παιδιά.

Στη συνέχεια επέστρεψε οπλισμένος με ένα τουφέκι τύπου AR-15 και άνοιξε πυρ από το όχημά του εναντίον του πλήθους που βρισκόταν στο πάρτι.

Μια περαστική γυναίκα που ήταν οπλισμένη, τον πυροβόλισε και τον σκότωσε ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, δεν είχε απασολήσει κατα το  παρελθόν τις αρχές, αναφέρει το BBC.

"Είναι απλώς ένα μέλος της κοινότητας που κρατούσε νόμιμα το όπλο της", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Aντί να τρέξει μακριά, αντιμετώπισε την απειλή και έσωσε πολλές ζωές", συμπλήρωσε.

Η γυναίκα παρέμεινε στο σημείο μετά τον πυροβολισμό και συνεργάστηκε με τους ανακριτές ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον της.

Ο εκπορόσωπος είπε πως ακόμη δεν είναι σαφές πώς ο Μπάτλερ απέκτησε το όπλο - του οποίου η κατοχή ήταν παράνομη λόγω του οτι είχε ήδη καταδικαστεί.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες