Επτά ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Μαΐου 01, 2022

Επτά ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης


Στη λίστα με τις 40 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη βρέθηκαν επτά ελληνικές, οι οποίες ψηφίστηκαν ως αγαπημένες από τους δημοσιογράφους της βρετανικής Guardian.
Οι ελληνικές παραλίες είναι οι εξής:

Φτέρη, Κεφαλονιά


BORCHEE VIA GETTY IMAGES


«Φτάνοντας μέσω μιας περιπετειώδους πεζοπορίας ή με μια σύντομη βόλτα με ταξί από το κοντινό λιμάνι Ζόλα, η Φτέρη είναι μια εναλλακτική επιλογή στις πολυσύχναστες παραλίες αυτού του δημοφιλούς νησιού, όπως το Ξι και ο Μύρτος. Με πλάτη από λευκούς βράχους και μια δασώδη κοιλάδα, η Φτέρη παραμένει σχετικά ήσυχη χάρη στην μικρή προσπάθεια που απαιτείται για να φτάσει κανείς εκεί, αλλά όσοι το κάνουν ανταμείβονται. Δεν υπάρχουν σνακ μπαρ ή εγκαταστάσεις εκεί, απλώς σπηλιές με ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς και ψαράκια».
Ελαφονήσι, Κρήτη


ROBERTO MOIOLA / SYSAWORLD VIA GETTY IMAGES


«Η ροζ παραλία του Ελαφονησίου με τα τιρκουάζ νερά, ήταν κάποτε το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Κρήτης. Ακόμη και σήμερα η αμμουδιά, 50 μίλια νοτιοδυτικά των Χανίων, είναι σπάνια γεμάτη κόσμο, εκτός από την κορύφωση του καλοκαιριού. Για να φτάσεις σε αυτή την παραδεισένια παραλία θα ακολουθήσεις μια ανώμαλη διαδρομή σε δρόμους με πολλές στροφές».

Σαρακήνικο, Μήλος


IMAGEBROKER/RALF ADLER VIA GETTY IMAGES


«Στην πιο απόκοσμη παραλία του νησιού, το Σαρακήνικο θυμίζει σεληνιακό τοπίο. Αναπόφευκτα μια τέτοια εντυπωσιακή παραλία είναι δημοφιλής στους χρήστες του Instagram που έρχονται για να βγάλουν selfie πηδώντας από τα βράχια ή ποζάροντας κοντά στο μισοβυθισμένο ναυάγιο της παραλίας».

Πλάκα, Νάξος


M.M. PHOTOGRAPHER VIA GETTY IMAGES


«Η παραλία της Πλάκας, είναι αμμώδης, με μήκος 4 χλμ και προσελκύει λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Εκεί θα δούμε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και θα κλουμπήσουμε στα γαλανά νερά των Κυκλάδων».

Καραβοστάσι, Ήπειρος


MANUEL BREVA COLMEIRO VIA GETTY IMAGES


«Καραβοστάσι σημαίνει “το μέρος όπου σταματά το πλοίο” και είναι το κατάλληλο όνομα για αυτόν τον απομονωμένο, πεταλόσχημο όρμο ανάμεσα σε δύο πευκόφυτα ακρωτήρια κοντά στην Πέρδικα, ένα μικρό χωριό με μια χούφτα παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν νόστιμη τοπική κουζίνα. Με απαλή άμμο και ρηχά νερά, αυτή η απομακρυσμένη παραλία είναι ιδανική για παιδιά, ενώ οι γονείς μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο paddleboarding και στο windsurfing».

Σίμος, Ελαφόνησος


ATHANASIOS GIOUMPASIS VIA GETTY IMAGES


«Βρίσκεται στις νότιες ακτές της Ελαφονήσου, μόλις λίγα λεπτά με το φέρι μακριά από τους όμορφους δρόμους της Πελοποννήσου. Αυτή η εντυπωσιακή παραλία έχει σχήμα πεταλούδας με δύο «φτερά», ψιλή λευκή άμμο περιτριγυρισμένη από καθαρά νερά».

Βαγιά, Σέριφος


ROMAIN CHASSAGNE/ART IN ALL OF US VIA GETTY IMAGES


«Η Σέριφος, αν και καταγράφεται σε μύθους για τον Περσέα και επιλέχθηκε ως επιθυμητός προορισμός στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ο Αστακός», έχει πανέμορφες παραλίες. Όλες έχουν τιρκουάζ ή πράσινα νερά και μόλις δύο διαθέτουν οργάνωση. Η Βαγιά είναι μία από αυτές και φημίζεται για την χρυσή άμμο και τα δροσερά της νερά».


Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες