Ο «Βράχος»: Το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie's - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022

Ο «Βράχος»: Το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie's

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει εξορυχθεί ποτέ, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie's στην Ζυρίχη της Ελβετίας στις 11 Μαΐου.
Το διαμάντι των 228,31 καρατίων που φέρει το όνομα «βράχος» και έχει το μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ, εξορύχθηκε στη Νότια Αφρική πριν από δύο δεκαετίες και φοριόταν ως περιδέραιο από την προηγούμενη ιδιοκτήτριά του.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο λευκό διαμάντι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ, ενώ η τιμή του υπολογίζεται στα 20 έως 30 εκατ. δολάρια.
«Έχει ένα απόλυτα συμμετρικό σχήμα που μοιάζει με αχλάδι και είναι ένα από τα πιο σπάνια πετράδια που έχουν πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία» δήλωσε ο Μαξ Φόσετ, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Christie’s στη Γενεύη.


Οι τιμές των διαμαντιών έχουν αυξηθεί μετά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, καθώς και τη χαλάρωση των περιορισμών κατά της πανδημίας που επέτρεψε την επιστροφή των εκδηλώσεων για VIP πρόσωπα.
Ο οίκος Christie’s ανυπομονεί να συγκρίνει την εκτίμηση του πολύτιμου λίθου με λευκά διαμάντια που πώλησε στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης μιας πέτρας 102 καρατίων που πωλήθηκε το 2013 έναντι 26,7 εκατ.δολαρίων και ενός κολιέ από σμαράγδι και διαμάντι de Grisogono με κεντρικό τεμάχιο 163 καρατίων, που πωλήθηκε έναντι 33,7 εκατ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες