4η δόση εμβολιασμού: Πότε δεν πρέπει να την κάνουν οι άνω των 30 ετών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022

4η δόση εμβολιασμού: Πότε δεν πρέπει να την κάνουν οι άνω των 30 ετών


Με όπλο την τέταρτη δόση του εμβολιασμού και στους άνω των 30 ετών συνεχίζει η Ελλάδα την μάχη κατά του κορονοϊού μετά την εισήγηση που έκανε χθες Πέμπτη (23/06) η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και την απόφαση του υπουργείου Υγείας που ακολούθησε.

Ωστόσο παρότι δόθηκε το «πράσινο φως» για τέταρτη δόση εμβολιασμού στους άνω των 30 ετών το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του μεταφέρει την θέση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ότι «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια».

«Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν» προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας με την οποία έγινε γνωστό ότι η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την προσεχή Δευτερα (27/06)

Στη συνέχεια της εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την τέταρτη δόση, πηγές του υπουργείου Υγείας σημείωναν ότι «οι ίδιοι κανόνες που έχουν τεθεί για τους άνω των 60 ετών για τη δεύτερη αναμνηστική δόση ισχύουν και στους άνω των 30 ετών». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τέταρτη δόση εμβολιασμού μπορούν να κάνουν όσοι έχουν συμπληρώσει τέσσερις μήνες μετά την προηγούμενη.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε τέταρτη δόση εμβολιασμού όποιος έχει κάνει την πρώτη αναμνηστική δόση και στη συνέχεια έχει νοσήσει.

Μίνα Γκάγκα για τέταρτη δόση εμβολιασμού
Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο Mega τόνισε ότι: «Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν».

Σε ερώτηση, μάλιστα, του Νίκου Ευαγγελάτου βασεί της ιδιότητας της κυρίας Γκάγκα ως γιατρού για το ο ίδιος πρέπει να κάνει και την τέταρτη δόση του εμβολίου, η αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε: «Δεν νομίζω ότι είστε στη κατηγορία αυτή που θα σας πω να πάτε να κάνετε το εμβόλιο» και πρόσθεσε: «Αλλά αν μου πείτε φοβάμαι πάρα πολύ θέλω να κάνω το εμβόλιο θα σας πω οκ αλλά αν με ρωτάτε αν πρέπει να κάνετε το εμβόλιο θα σας πω ότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να κάνετε το εμβόλιο».











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες