«Εμφραγμα» στις Βρυξέλλες, πάνω από 70.000 στους δρόμους κατά της ακρίβειας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2022

«Εμφραγμα» στις Βρυξέλλες, πάνω από 70.000 στους δρόμους κατά της ακρίβειας


Περίπου 70.000 Βέλγοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, ζητώντας από την κυβέρνηση δράσεις για την αντιμετώπιση του απότομα αυξανόμενου κόστους διαβίωσης, καθώς οι απεργίες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στα δίκτυα μεταφοράς σε εθνικό επίπεδο σχεδόν «πάγωσαν» τις μετακινήσεις.


Οι διαδηλωτές έφεραν σημαίες και πανό που έγραφαν «περισσότερος σεβασμός, υψηλότεροι μισθοί» και «τέλος του ειδικού φόρου κατανάλωσης», ενώ κάποιοι άναψαν καπνογόνα. Το συγκεντρωμένο πλήθος ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα, άλλοι τόνισε ότι και οι εργοδότες πρέπει να βελτιώσουν τις συνθήκες αμοιβής και εργασίας.YVES HERMAN VIA REUTERS


Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών δεν μπορούσε να επιτρέψει την αναχώρηση επιβατικών πτήσεων, επειδή οι κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν στο προσωπικό ασφαλείας και έτσι οι περισσότερες αφίξεις ακυρώθηκαν.


Οι δημόσιες συγκοινωνίες εκτελούσαν ελάχιστα δρομολόγια, αν και λειτουργούσαν ορισμένες γραμμές τρένων, εν μέρει για να επιτρέψουν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την πρωτεύουσα.


VIA ASSOCIATED PRESSΟ πληθωρισμός στο Βέλγιο έφτασε στο 9% τον Ιούνιο, αντικατοπτρίζοντας τις απότομες αυξήσεις παντού, που οφείλονται κυρίως στον αντίκτυπο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και στις τιμές της ενέργειας και των εμπορευμάτων.


Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο υποστήριξε ότι οι Βέλγοι εργαζόμενοι προστατεύονται καλύτερα από πολίτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επειδή οι μισθοί αναπροσαρμόστηκαν στον πληθωρισμό. Οπως είπε, η κυβέρνηση έχει παρατείνει τις φορολογικές ελαφρύνσεις επί των πωλήσεων σε φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα μέχρι το τέλος του έτους.


YVES HERMAN VIA REUTERS


Περαιτέρω διαταραχή των ταξιδιών αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα, με τους πιλότους και το πλήρωμα καμπίνας της Brussels Airlines να προγραμματίζουν απεργία στις 23-25 ​​Ιουνίου για τις συνθήκες εργασίας και τους συναδέλφους τους στη Ryanair, στο Βέλγιο να ξεκινούν τριήμερο κινητοποιήσεων από την Παρασκευή.


huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες