Ιταλία: Το Μιλάνο «κόβει» το νερό στα σιντριβάνια και το πότισμα στα πάρκα λόγω λειψυδρίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2022

Ιταλία: Το Μιλάνο «κόβει» το νερό στα σιντριβάνια και το πότισμα στα πάρκα λόγω λειψυδρίας


Ιταλία: Ο δήμαρχος στο Μιλάνο αποφάσισε να σταματήσει την παροχή νερού στα σιντριβάνια, όπως και το πότισμα στα δημόσια πάρκα, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία

Εξαιτίας του φαινομένου της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Ιταλία, ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα αποφάσισε τον περιορισμό της χρήσης του νερού στην ιταλική συμπρωτεύουσα.


Πιο αναλυτικά, βάσει της σχετικής απόφασης σταμάτησαν η παροχή νερού στα σιντριβάνια, το πότισμα πάρκων, αλλά και η χρήση του νερού από τους πολίτες για «ιδιωτικό» πλύσιμο των ΙΧ αυτοκινήτων.

Παράλληλα, ο Σάλα απηύθυνε «δυναμική σύσταση» προς τους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο το πότισμα των φυτών στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους και να μην κατεβάσουν κάτω από τους 26 βαθμούς την θερμοκρασία των κλιματιστικών τους σε σπίτια και γραφεία.


Ο δήμαρχος του Μιλάνου πάντως δεν «έκλεισε» τις εκατοντάδες υπαίθριες δημόσιες βρύσες ώστε να μπορούν να ξεδιψάνε οι πολίτες λόγω και του συνεχιζόμενου καύσωνα.

Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, έχει ολόκληρη την περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες