«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ποιοι οι ακριβότεροι προορισμοί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2022

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ποιοι οι ακριβότεροι προορισμοί


Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

Οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων επηρέασαν σημαντικά και τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι οποίες έχουν «εκτοξευθεί» ήδη από 18% έως 24% σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά, ο ναύλος για μια τετράκλινη καμπίνα με επιστροφή στη Ρόδο -μαζί με αυτοκίνητο- ανέρχεται στα 990 ευρώ, ενώ πέρσι η ίδια διαδρομή για τον ίδιο αριθμό ατόμων κόστιζε 785 ευρώ.

Μάλιστα, ακόμα και για τους κοντινούς προορισμούς όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πιο ακριβό από όλα, το νησί των Σπετσών με τέσσερα εισιτήρια με επιστροφή να κοστίζουν φέτος 400 ευρώ από 315 που κόστιζαν το 2021, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.
 
Παράλληλα, περίπου 65 ευρώ πάνω τα εισιτήρια για Ύδρα, με μια οικογένεια να πληρώνει από 231 ευρώ, 296 φέτος, ενώ πιο οικονομική είναι η Αίγινα με το flying dolphin των 40 λεπτών να κοστίζει 140 ευρώ με επιστροφή, ενώ ακόμα πιο οικονομικό είναι το πλοίο της γραμμής, με τέσσερα άτομα να χρειάζονται φέτος 84 ευρώ από 64 που κόστιζε πέρυσι ο ναύλος με επιστροφή για Αίγινα.
 
Αν κάποιος προτιμά το βόρειο Αιγαίο και θέλει να επισκεφθεί με τα παιδιά του νησιά όπως η Σάμος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Ικαρία ή η Λήμνος, θα πρέπει να πληρώσει από 550 έως 900 ευρώμαζί με το αυτοκίνητο, δηλαδή περίπου 150 με 200 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρσι.

Ενδεικτικά, αν μια οικογένεια κλείσει σήμερα μια 4κλινη καμπίνα για Χίο με επιστροφή μαζί με αυτοκίνητο, θα χρειαστεί να πληρώσει 818 ευρώ.

Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος του ναύλου, δηλαδή αν θα κλείσετε κατάστρωμα, κάθισμα ή καμπίνα, την περίοδο που θα κλείσετε τα εισιτήρια, ενώ αν διαθέτετε κάρτα μιλιών μπορείτε να έχετε έκπτωση έως και 30%.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες