Power Pass: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για να μη χάσουν το επίδομα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2022

Power Pass: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για να μη χάσουν το επίδομα


Ιδιαίτερα προσεκτικοί και σχολαστικοί θα πρέπει να είναι όσοι υποβάλλουν φορολογική δήλωση μετά την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα καθώς θα πρέπει να ελέγξουν εκ νέου τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αίτηση τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν μεταβολές.

Κι αυτό γιατί για δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση για το power pass η οποία βρισκόταν στο στάδιο της εκκαθάρισης και μεταγενέστερα υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση η κατάσταση της αίτησης τους στην πλατφόρμα του power pass μεταβλήθηκε από «υπό εκκαθάριση» σε «εκκρεμεί υποβολή» παρά το γεγονός ότι δεν τροποποίησαν τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία τους.

Το μήνυμα που εμφανίζεται στην πλατφόρμα αναφέρει ότι τα «στοιχεία Κύριας κατοικίας έχουν τροποποιηθεί με αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησής σας να αλλάξει και να εκκρεμεί η υποβολή της. Παρακαλώ επιβεβαιώστε τα στοιχεία της αίτησης σας και προχωρήστε στην υποβολή της χρησιμοποιώντας το κουμπί υποβολή αίτησης».

Αυτό σημαίνει ότι αν οι δικαιούχοι δεν επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της αίτησης θεωρείται ότι δεν έχει υποβληθεί οριστικά και συνεπώς δεν θα συμπεριληφθούν στη λίστα των δικαιούχων για την χορήγηση της επιδότησης


Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το κουμπί για ην υποβολή της αίτησης θα πρέπει να πατήσουν για δεύτερη φορά όσοι στη φετινή φορολογική τους δήλωση είχαν αλλαγές στη διεύθυνση της κύριας κατοικίας τους και έκαναν εκ νέου ταυτοποίηση στο power pass. Επισημαίνεται ότι η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να προηγηθεί της αίτησης για το power pass, και πραγματοποιείται στην πλατφόρμα https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia .

Πάντως για να μη μείνουν εκτός της επιδότησης ύψους έως 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουν όσοι εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Power Pass είναι να ελέγξουν τα στοιχεία της κύριας κατοικίας που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση.

Σε περίπτωση που εντοπίσουν λάθη στα στοιχεία η έχουν μεταβολές στη κύρια κατοικία μετά την 1η Δεκεμβρίου θα πρέπει να μεταβούν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για το Power Pass και να προβούν στις ανάλογες ενέργειες και στη συνέχεια να επιστρέψουν στην πλατφόρμα του Power Pass για να ολοκληρώσουν την αίτησή τους.

Από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ θα πρέπει να «περάσουν» και οι γονείς με φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία. Τα στοιχεία που θα δηλωθούν στην ΑΑΔΕ μεταφέρονται αυτόματα στο Power Pass και καταχωρίζονται στο έντυπο της αίτησης.

Μέσω της πλατφόρμας οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τη διεύθυνση της κύριας η της μισθωμένης κατοικίας των παιδιών που σπουδάζουν για κάθε μήνα μετά την 1η Δεκεμβρίου του 2021 η για το σύνολο της περιόδου από το Δεκέμβριο έως τις 31 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να τροποποιήσουν τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και οι μεταβολές κατοικίας που δηλώνονται στην πλατφόρμα προσυμπληρώνονται αυτόματα στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα αντλεί τις πληροφορίες κύριας κατοικίας από την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) φορολογικού έτους 2021. Εάν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εισοδήματος του 2021, λαμβάνεται υπόψη η δήλωση φορολογικού έτους 2020, εφόσον έχει υποβληθεί μέχρι και την 1/5/2022.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες