3 συμβουλές ψυχικής υγείας για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023

3 συμβουλές ψυχικής υγείας για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα

 


Τρεις συμβουλές για την ψυχική υγεία που ήρθαν τυχαία στο email μου κατάφεραν να μου φτιάξουν τη διάθεση μια συνηθισμένη Δευτέρα.Ζούμε σε μια τρελή καθημερινότητα με ειδήσεις που τρέχουν και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Από τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα ράφια των φαρμακείων, μέχρι τα περιστατικά έμφυλης βίας που ακούμε καθημερινά και την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα, τα άσχημα μαντάτα δεν τελειώνουν ποτέ.


Μία από τις πιο δυστοπικές –κατά τη γνώμη μου– ειδήσεις, την οποία διάβασα πριν από λίγες ημέρες, έγραφε ότι οι τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που θα μας δίνουν ακόμα και τη δυνατότητα επικοινωνίας με ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή.


Παράλληλα, ακούω όλο και περισσότερους γνωστούς και φίλους μου να καταφεύγουν είτε στη γυμναστική είτε στη φύση για να αντιμετωπίσουν την πίεση και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Και άλλους να εμφανίζουν αυτοάνοσα νοσήματα (από τα οποία κάποιοι κατάφεραν να θεραπευτούν ολοκληρωτικά) ή άγχος υψηλής λειτουργικότητας. Ακόμα και μια πρωθυπουργός έπαθε burnout!



iStock



Και ξαφνικά μέσα σε όλο αυτόν τον καταιγισμό, κι ενώ γυρίζω από τη δουλειά ένα τυπικό απόγευμα Δευτέρας, ανοίγω ένα από τα email μου και διαβάζω ίσως ό,τι καλύτερο άκουσα εκείνη την ημέρα: ένα «Monday Warmup» με 3 συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν την ψυχική υγεία.

Για την ακρίβεια, ήταν ένα από τα newsletter που στέλνει το διαδικτυακό περιοδικό Wondermind, ιστοσελίδα που μοιράζεται πληροφορίες για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας ή όπως γράφουν οι δημιουργοί της ιστοσελίδας, ένας «χώρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να συναντηθούν για να εξερευνήσουν, να συζητήσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους».

3 συμβουλές για την ψυχική υγεία που μπορεί να βοηθήσουν κι εσένα

Παραθέτω, λοιπόν, παρακάτω τις πρακτικές που με προέτρεπαν (εμένα και όλους τους αναγνώστες του) οι συντάκτες του Wondermind να ακολουθήσω για την ενίσχυση της ψυχικής μου υγείας.Δοκιμάστε: Αν πρέπει να κάνετε κάτι σήμερα, παρόλο που πραγματικά δεν έχετε όρεξη, δοκιμάστε την παρακάτω τεχνική. Βάλτε ένα χρονόμετρο για δύο λεπτά και ξεκινήστε να κάνετε ό,τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε. Μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι, μπορεί να νιώσετε έμπνευση για να συνεχίσετε.
Σκεφτείτε: Αναλογιστείτε ποιος είναι ο δικός σας αμυντικός μηχανισμός όταν νιώθετε έντονο άγχος και πώς ακριβώς λειτουργεί για εσάς.
Να θυμάστε: Δεν πειράζει να θρηνήσετε για τα πράγματα που δεν θα έχετε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες